AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AGora-Lezing: Democratie, uw aandacht graag.

André Krouwel

 Dr. André Krouwel

 

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

ANDRÉ KROUWEL
Democratie: hoe beleven wij dat en hoe kan het verder gaan?

Donderdag 12 dec 2019
Meerlezaal - 20.00 uur
 

Toegangsprijs: €15,00
AG-leden, leden VVAO en studenten krijgen €10 korting: prijs €5

Over de lezing:
Democratie is niet een statisch begrip het is dynamisch en in ontwikkeling. Wat denken Nederlanders over de democratie? Wat zijn de trends in het stemgedrag in Nederland en Europa. Hoe ontwikkelen politieke partijen zich en wat betekent populisme voor de (Europese) democratie. Spanning dus al om in een wereld waarin de liberale democratie niet door alle machthebbers als zaligmakend wordt gezien. 

Over de spreker:
André Krouwel studeerde vanaf 1985 politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde aan diezelfde universiteit in 1999 op een onderzoek naar de veranderende rol van politieke partijen in Europese democratieën in de periode 1945-1990. Daarnaast is hij geïnteresseerd in de opkomst (en ondergang) van nieuwe politieke partijen en politieke 'entrepreneurs', vanuit zowel politiek-sociologisch als neo-institutioneel perspectief.

In 2006 ontwikkelde Krouwel in samenwerking met het dagblad Trouw het Kieskompas, een hulpmiddel op het internet voor Nederlandse stemmers bij het maken van een politieke keuze. Hij is hier mede eigenaar Kieskompas