AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Agora lezing: KANKER DOOR DE EEUWEN HEEN

DR. VEERLE DERLEYN 
Meerlezaal AG
12 januari 2017 - 20.00 uur

Toegangsprijs: AG-leden, leden VVAO en studenten: € 5,00; niet-leden € 12,00.
Leden VVAO en studenten vinken "recht op korting" aan in het aanmeldscherm.

Over de lezing:
De laatste jaren laten spectaculaire verbeteringen zien in de behandeling van allerlei kankers. Een van de belangrijke redenen daarvoor is dat men nu veel preciezer de aard van de kanker kan vaststellen en dienovereenkomstig een geschikte therapie kan kiezen. Vroeger werd bijna elke kanker met een generieke aanpak bestreden hetgeen soms leek als “schieten met een kanon op een mug”.
Nog eerder kankers signaleren, nog preciezer diagnosticeren, nog preciezer behandelen met nog betere behandelmehoden en -medicijnen: dat alles doet de hoop groeien dat binnen enkele decennia kankers definitief onder controle te brengen zijn.
Kortom: oncologie in beweging. Dat is het centrale thema in deze lezing van Veerle Derleyn, jarenlang werkzaam als oncologe aan het Elkerliek ziekenhuis te Helmond. Een op en top ervaringsspecialist die alle facetten van het kankerleed van nabij heeft meegemaakt.

Over de spreker:
Veerle is geboren in Oostende (België). Na haar lyceumopleiding studeerde zij medicijnen in Gent waar zij magna cum laude afstudeerde. In 1982 rondde zij haar opleiding tot internist af en starte zij haar beroepsuitoefening bij het Elkerliek ziekenhuis Helmond.
Vanaf 1995 werkte ze daar tot 2014 als medisch oncoloog, met aandachtsgebied hematologie. Veerle is gehuwd met  dr. H.M. De Lil, docent postklassiek Latijn en Grieks aan de theologische faculteit te Tilburg.
Zij is moeder van een dochter.