AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Liederenavond in het AG

Een huisconcert met:

RAOUL STEFFANI (bariton) en
FRANS VAN TUIJL (piano)

Woensdag 23 feb 2022

Meerlezaal - 20.00 uur 


  

Toegang voor AG-leden: € 15,00 
Belangstellenden: € 20,00 

 

Een huisconcert in het AG met liederen van o.a. B. Britten, C. Debussy, H. Wolf  en de 'Songs of Travel' van R. Vaughan-Williams.

 

Raoul Steffani is een Nederlandse bariton die in de klassieke muziek vooral actief is in het liedgenre. Hij is één van de meest succesvolle jonge zangers van Nederlandse bodem. Hij won diverse prijzen, waaronder de Elisabeth Evertsprijs in 2016, de GrachtenfestivalPrijs in 2018  en in hetzelfde jaar de Dutch Classical Talent Audience Award. Hij zong onder meer bij philharmonie zuidnederland, het Radio Filharmonisch Orkest en het Concertgebouw Kamerorkest. Van 2016 tot 2018 was hij lid van de Dutch National Opera Academy waar hij in enkele producties optrad. Ook was hij diverse malen op televisie te gast bij Podium Witteman.

 

Gedurende 13 jaar was Frans van Tuijl een succesvol apotheker, zeer betrokken bij klanten en medewerkers. De piano heeft hij nooit kunnen loslaten. Hij speelde gedurende zijn studie met verschillende mensen o.a. pianotrio’s en voelde dat muziek maken het meest aan zijn hart bleef liggen.
In 1999 koos Frans van Tuijl voor zijn roeping als pianist. Hij studeerde 5 jaar bij Jan Wijn en aan de Schumann Academie. Jan Wijn vertelde, dat hij Frans graag al als 12-jarige pianist onder zijn handen had gehad vanwege zijn talent en gedrevenheid.  Frans heeft jaren geleden op uitnodiging van Ulrich Eisenlohr, als begeleider deelgenomen aan Masterclasses aan de Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Würtemberg o.l.v. Ulrich Eisenlohr en Prof. Ruth Ziesak. Ook volgde hij classes bij Rudolf Jansen.

 

Dit concert kwam tot stand in samenwerking met Stichting Concert Frans van Tuijl

Het doel van de stichting is om klassieke muziek op kleine schaal dichter bij de mensen te brengen en professionele zangers en instrumentalisten (en getalenteerde jongeren), meer kansen op optredens te bieden.