AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Huisconcert in het AG


Een landenreis met
sopraan ELLEN VALKENBURG en pianist FRANS VAN TUIJL

Dinsdag 8 november 2022

Meerlezaal - 20.00 uur 


 

Toegang voor AG-leden: € 15,00 
Belangstellenden: € 20,00 

Het programma is opgebouwd uit een reis door verschillende landen en periodes:
Duitsland ten tijde van Robert Schumann, Felix Mendelssohn en Richard  Strauss,
Frankrijk tijdens de levens van Gabriël Fauré en Reynaldo Hahn en
Tsjechië in de tijd van Antonin Dvořák.
Via het Oostenrijk van Franz Schubert en het Italië van Giacomo Puccini
nog even terug naar Dvořák met het prachtige “Lied aan de maan”
uit het Tsjechische sprookje Rusalka.

 

Sopraan Ellen Valkenburg studeerde zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij behaalde haar bachelor met onderscheiding ‘voor authenticiteit in de keuze en uitvoering van het programma’. In 2014 sloot zij aan ditzelfde conservatorium haar Masterstudie zang af bij Maria Acda en Sasja Hunnego. Ellen zong als soliste met het Residentie Orkest o.l.v. Jan Willem de Vriend, werkte als sopraansoliste met vele oratoriumgezelschappen, gaf concerten voor de Nederlandse Reisopera en zong tijdens diverse edities van het Internationaal Liedfestival te Zeist.

 

Gedurende 13 jaar was Frans van Tuijl een succesvol apotheker, zeer betrokken bij klanten en medewerkers. De piano heeft hij nooit kunnen loslaten. Hij speelde gedurende zijn studie met verschillende mensen o.a. pianotrio’s en voelde dat muziek maken het meest aan zijn hart bleef liggen.
In 1999 koos Frans van Tuijl voor zijn roeping als pianist. Hij studeerde 5 jaar bij Jan Wijn en aan de Schumann Academie. Jan Wijn vertelde, dat hij Frans graag al als 12-jarige pianist onder zijn handen had gehad vanwege zijn talent en gedrevenheid.  Frans heeft jaren geleden op uitnodiging van Ulrich Eisenlohr, als begeleider deelgenomen aan Masterclasses aan de Landesakademie für die musizierende Jugend in Baden-Würtemberg o.l.v. Ulrich Eisenlohr en Prof. Ruth Ziesak. Ook volgde hij classes bij Rudolf Jansen.

 

Dit concert kwam tot stand in samenwerking met Stichting Concert Frans van Tuijl

Het doel van de stichting is om klassieke muziek op kleine schaal dichter bij de mensen te brengen en professionele zangers en instrumentalisten (en getalenteerde jongeren), meer kansen op optredens te bieden.