AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

*Huisconcert in kerstsfeer*

 

 
 

NAAR PROGRAMMA-OVERZICHT


Een huisconcert in kerstsfeer
met het Atrium Trio

EVELINE TRAP (viool)
NICO TRAP (cello) en
FRANS VAN TUIJL (piano)

Dinsdag 20 december 2022
Meerlezaal - 20.00 uur 


 

Toegang voor AG-leden: € 15,00 
Belangstellenden: € 20,00 

Beroemde namen hebben de prachtige muziek van dit feestelijke concert gecomponeerd:

Ludwig van Beethoven   Pianotrio op. 1 No.3 in c klein
Felix Mendelssohn         Pianotrio op. 49 No.1 in d klein

Zeer zeker komt er nog een muzikale toegift bij om de feestvreugde te verhogen.....

 

 

Eveline Trap 
studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium en aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ze heeft gewerkt in orkesten als Nieuw Sinfonietta  Amsterdam, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest  en het Residentieorkest. Sinds 1994 is zij als plaatsvervangend aanvoerder tweede violen verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Verder geeft zij in diverse samenstellingen regelmatig kamermuziekconcerten.

Nico Trap 
bespeelt vanaf zijn achtste jaar de cello. Op zijn 15e jaar trad hij op als solist met het Philips Orkest te Eindhoven met het celloconcert van Johan Christiaan Bach. Tijdens zijn studie geneeskunde volgde hij cellolessen bij Marien van Staalen, solocellist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en dirigent. Zijn 5-jarige deelname aan het Utrechtsch Studenten Concert sloot hij af als solist met het Dubbelconcert van Brahms, samen met Marieke Blankestijn, viool. Tevens speelde hij enkele jaren mee met het Nederlands Studenten Orkest.
In 1984 won hij op het AVRO Concours voor Amateurmusici in het Amsterdams Concertgebouw de eerste prijs voor de beste vertolking van een hedendaagse Nederlandse compositie (Burlesque van L. Orthel).  Al meer dan 25 jaar is hij eerste cellist van het Autunno- Ensemble. Dit strijkers-ensemble maakt jaarlijks in de herfstperiode een toernee door Nederland.  Dit toernee en het studeren en optreden met Het Atriumtrio met Eveline en Frans beschouwt hij als echte muzikale hoogtepunten.

Frans van Tuijl
studeerde 5 jaar bij Jan Wijn en aan de Schumann Academie en heeft zich ontwikkeld tot een veelgevraagd liedbegeleider. 
Hij volgde diverse masterclasses, waaronder bij de combinaties Paula de Wit/Peter Nilsson, Jard van Nes/ Ulrich Eisenlohr en bij Rudolf Jansen. Ook zelf was hij begeleider bij internationale masterclasses. Frans begeleidde de audities voor het Tv-programma: Una Voce Particolare en was als pianist verbonden aan de televisieprogramma’s Van Popster tot Operaster, Mattheus Masterclass en Messiah Masterclass met Maarten Koningsberger. Met de bariton Frank Hermans maakte Van Tuijl twee CD-opnamen.
Naast liedbegeleiding, speelt Frans ook kamermuziek o.a. in drie pianotrio’s. Hij is vaste pianist van twee grote koren: een 60-koppig mannenkoor, De Karawanken in Uden o.l.v. dirigent Antoine Kop en een 80-koppig gemengd koor, De Koninklijke Gemende Zangvereniging De Volharding in Valkenswaard o.l.v. dirigent Ton van Weem. Sinds kort ook pianist voor het Koninklijk Mannenkoor “La Bonne Esperance”.

 

Dit concert kwam tot stand in samenwerking met Stichting Concert Frans van Tuijl

Het doel van de stichting is om klassieke muziek op kleine schaal dichter bij de mensen te brengen en professionele zangers en instrumentalisten (en getalenteerde jongeren), meer kansen op optredens te bieden.