AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Lucas Vis: Hedendaagse muziek met het Melos ensemble


Lucas Vis presenteert:
Hedendaagse muziek met het Melos ensemble

Dinsdag 14 februari 2023

Meerlezaal - 20.00 uur 

 

Toegang voor AG-leden: € 15,00 
Belangstellenden: € 20,00 

 

Melos bestaat uit twaalf goed geschoolde zangeressen en is in 2015 ontstaan uit een initiatief van Caroline Spanjaard, Wikkie Vis en dirigent Lucas Vis. Het vrouwenensemble heeft sindsdien diverse concerten gegeven met werken voor vrouwenkoor. De eeuwenlange traditie van vrouwenkoorzang wordt door Melos met grote gedrevenheid en liefde voor de muziek voortgezet in het uitvoeren van repertoire van alle tijden wat resulteert in een prachtige samenklank.

Dirigent Lucas Vis studeerde van 1962-1969 aan het Muzieklyceum in Amsterdam, cello bij Reinier Bresser en orkestdirectie bij Jaap Spaanderman In 1967 volgde hij een directiecursus bij Bruno Maderna, waarbij hij als beste deelnemer een onderscheiding kreeg van Radio Salzburg. Daarna was hij deelnemer aan masterclasses en cursussen bij Pierre Boulez, Jean Fournet, Marius Constant, Dean Dixon en Paul Hupperts. Op advies van Maderna en Boulez studeerde Vis ook compositie, bij Jan van Vlijmen. Lucas Vis dirigeert diverse grote orkesten. Daarnaast geeft hij directieles op het conservatorium te Amsterdam (waar hij ook enige jaren directeur was) en is hij regelmatig voorzitter van concoursen.

Lucas Vis gaf in het najaar 2021 en in het voorjaar 2022 een luistercursus 'hedendaagse muziek', die door het AG-publiek met groot enthousiasme werd ontvangen. Reden genoeg om hem opnieuw uit te nodigen voor een muzikale presentatie, deze keer op zijn eigen voorstel met het Melos ensemble.