AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-Fontys lezingen : ONDERZOEKSPRIJZEN 2020

  

  

Roderick Wondergem

  

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

RODERICK WONDERGEM 
Beweeggedrag van mensen na een beroerte

Donderdag 24 sep 2020
Meerlezaal  - 20.00 uur
 

Toegangsprijs: Gratis

Aanmelden online lezing:

Toegangsprijs online:    Gratis

 

Jaarlijks reikt de Fontys drie onderzoeksprijzen uit, een voor medewerkers, een voor master studenten en een voor bachelor studenten. Op 6 januari werden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst de winnaars 2020 bekendgemaakt. Op dinsdag 31 maart zouden deze prijswinnaars hun onderzoek presenteren tijdens de AG-Fontys-lezingen op het Academisch Genootschap, maar dat ging vanwege de coronasluiting niet door. Gelukkig is Roderick Wondergem bereid zijn verhaal op 24 september alsnog te vertellen. 

Waarom organiseren we dit? Onderzoek is naast onderwijs een belangrijke taak van het hoger onderwijs in Nederland. Van de TU/e en andere universiteiten weten wij dit. Het HBO en dus ook Fontys is actief op dit terrein. Zij boeken mooie resultaten. U kunt daar middels deze lezingen kennis meemaken. Fontys medewerkers en studenten kunnen ervaren dat het AG er ook voor hen is. Als u met hen kennis wil maken dan is dit uw kans. Zij zullen het op prijs stellen om u te ontmoeten. Wij zullen die avond het glas heffen op de geboekte resultaten en het begin van een mooie samenwerking. 

Over de lezing
Roderick deed onderzoek naar het beweeggedrag van mensen na een beroerte. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met verschillende stakeholders waaronder het UMC Utrecht, Fontys Paramedische Hogeschool, Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Sint Jans Gasthuis. Hij onderscheidde verschillende profielen in het zittend en liggend beweeggedrag van patiënten na een beroerte en bekeek uit welke onderdelen een interventie voor ieder profiel zou moeten bestaan. De opgedane kennis wordt op dit moment verwerkt in een app die in de praktijk kan worden gebruikt.

Over de spreker
Dr. Roderick Wondergem uit Eindhoven is docent bij Fontys Paramedische Hogeschool. Hij is winnaar van de Fontys Onderzoeksprijs voor medewerkers. Roderick vindt praktijkonderzoek belangrijk en wil als docent niet alleen met onderwijs bezig zijn maar ook met onderzoek, met studenten en het werkveld. Roderick is inmiddels op 23 juni aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd op dit onderzoek.

Voorafgaand aan de lezing is er gelegenheid op het AG te borrelen en te eten. Opgave bij aanmelden voor de lezing. Na afloop zullen wij het glas heffen op de onderzoekers en de samenwerking.

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.