AG-online presenteren en vergaderen met Zoom

Terug

AG-online
Het liefste willen we natuurlijk gezellig op het AG bij elkaar komen voor een lezing, vergadering of andere bijeenkomst. Met een kopje koffie erbij, of misschien een maaltijd, verzorgd door de familie Koppen of onze ongeëvenaarde kok Jörg.
Maar nu in de Coronatijd kan dat helaas niet. Toch willen we aan de gang blijven en er is dan ook een nieuwe weg gevonden. Op initiatief van Bernard Grevink en Runa Hellinga is AG-OL, ofwel AG-online, geïntroduceerd. Daarbij kunnen we met computer, tablet of smartphone elkaar zien en spreken. Dat geschiedt met een Zoom-app, die u vooraf op uw apparaat installeert.
Als u zelf een lezing of vergadering wilt organiseren en leiden, dan fungeert u als 'host'. Daartoe hebben we een speciaal AG-account opgericht, dat 100 deelnemers toelaat.
De toehoorders noemen we 'gebruikers'.
Hoe alles werkt, kunt u lezen in onderstaande documenten.

Handleiding voor Zoom - voor het installeren van de app
Instructie Gebruiker - voor als u een bijeenkomst wilt bijwonen
Idem - van de AVL Academie
Host instructie - voor als u een bijeenkomst wilt organiseren en leiden
AG online, een succes, maar ook veilig? - belangrijke punten over zaken als privacy, encryptie etc.
Artikel over beveiligingsproblemen in Zoom - en welke maatregelen Zoom daar op heeft genomen
Hoe storingsvrij Zoomen - met een stabiel beeld en geluid?

Muziek en Zoom
Als u tijdens een Zoom-sessie muziek wilt weergeven, kunt u problemen hebben met de geluidsweergave. Zoom - en ook Skype - "optimaliseert" normaal gesproken het geluid zodanig dat stemgeluid zo duidelijk mogelijk verstaanbaar wordt, andere geluiden uit de omgeving worden hierbij onderdrukt. Met muziek wil je dat natuurlijk niet, het gaat voor een groot deel juist om het andere geluid.
In Zoom, onder instellingen, Audio, Advanced zit een instelling: "Show in-meeting option to enable original sound from microphone". Je kunt dan per zoom-sessie en per deelnemer aan de sessie besluiten of je wel of geen original sound wilt.

U kunt bij technische problemen contact opnemen met:
Runa Hellinga en Henk Hirs
zoom-helpdesk@ag-eindhoven.nl

Voor plaatsing van uw AG-presentatie/vergadering op de agenda:
Henk Hirs
zoom-agenda@ag-eindhoven.nl

Agenda