AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG Duurzaamheid lezing: David Hamers

David Hamers

 David Hamers 

 

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

DAVID HAMERS
De inrichting van Nederland

Donderdag 30 sep 2021

Meerlezaal en AG-online
Aanvang   -    20.00 uur
 

Aanmelden AG-online:


Toegangsprijs Meerlezaal en AG-online: € 10,00
AG-leden en studenten met collegekaart:  € 4,00

Betaling vooraf via iDeal.

Over de lezing:
Woningbouw, natuurontwikkeling, zonneparken en windparken zullen de komende decennia de nodige ruimte vragen. Dat kan ten koste gaan van landbouwgrond. Dat is een van de bevindingen van het rapport ‘Grote opgaven in een beperkte ruimte’ dat het Planbureau voor de leefomgeving (PBL), de belangrijkste adviseur van het Rijk op het gebied van ruimtelijke ordening dit voorjaar presenteerde. De landbouworganisatie LTO meent juist dat boeren meer grond nodig hebben. Alleen dan kan de agrarische sector hervormen tot een meer circulaire bedrijfstak. Botsende visies dus. Maar bij het gebruik van land heeft economische waarde te lang eenzijdig vooropgestaan, meent David Hamers, medeauteur van het PBL-rapport en spreker op deze AG-lezing. Volgens hem moet het nieuwe kabinet snel knopen doorhakken. Tijdens de lezing belicht hij de dilemma’s en de mogelijke oplossingen.

Over de spreker:
David Hamers is plaatsvervangend sectorhoofd .Sector Ruimtelijke Ordening en Leefomgevingskwaliteit.

Deel deze pagina op uw sociale media 

  

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.