AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

André Gerrits

Prof. André Gerrits

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Prof. André Gerrits
Poetin, inner circle en volk
Over beweegredenen Poetin bij Oekraïne

Maandag 13 juni 2022
Aanvang 20.00 uur

Over de spreker

André Gerrits, hoogleraar Oost-Europese Studies aan de Universiteit van Leiden, is bij uitstek deskundig om deze zaken te bespreken en de vragen te beantwoorden. Gerrits heeft een groot aantal publicaties over de regio op zijn naam staan en is bekend van de media.

Over het onderwerp

Voor vrijwel alle deskundigen was de Russische aanval op Oekraïne een onverwachte zaak. Hoe kwam dat besluit tot stand, wie wisten ervan, wat vond en vindt de gewone bevolking en hoe sterk is de oppositie tegen Poetin? Hoe kijkt hij tegen Oekraïne aan en wat is voor hem Rusland? Het zijn vragen die nog steeds leven, vooral ook omdat het verdere verloop van de oorlog erdoor bepaald zal worden. 

Op korte termijn is hierbij de vraag van belang of Rusland tevreden zal zijn met gebiedsuitbreiding in het oosten en zuiden van Oekraïne. Daarbij speelt een rol hoe sterk de pro-Russische stroming in dat land is. De omvang hiervan is waarschijnlijk beperkt. Daarover komt echter weinig naar buiten.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.

 

Deel deze pagina op uw sociale media