AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-lezing Gezondheid

Anna de Goede

 Dr. Anna de Goede

  

NAAR PROGRAMMAOVERZICHT

Innovatieve nieuwe medicijnen

Dr. Anna de Goede
Donderdag 15 december 2022
Aanvang 20.00 uur

Over de lezing 

Geavanceerde therapieën (Advanced Therapy Medicinal Products, ATMPs) zijn gen-, cel- en weefseltherapieën. Deze geneesmiddelen zijn veelbelovend en vormen een innovatieve volgende stap in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Kenmerkend voor ATMPs zijn de complexe productie, de variatie in het startmateriaal - wat vaak levend materiaal is - en de kleine batchgrootte.

In deze presentatie ga ik in op de ontwikkeling van ATMPs en toepassing in de zorgpraktijk, zowel van geneesmiddelen voor onderzoek als geregistreerde en niet-geregistreerde ATMPs, waaronder CAR-T therapieën. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk geef ik u inzicht in de knelpunten rondom ATMPs en hun therapeutisch potentieel.

 

Over de spreker
Anna de Goede werkt als ziekenhuisapotheker en Qualified Person voor ATMPs bij het Radboudumc, Nijmegen. Ze is verantwoordelijk voor de bereiding van gen- en celtherapie-geneesmiddelen voor klinisch geneesmiddelonderzoek en de toepassing van ATMPs met een markttoelating zoals CAR-T cellen. Ook is zij farmaceutisch manager van het Bereidingencentrum van de Apotheek Radboudumc waar jaarlijks meer dan 60.000 eenheden worden klaargemaakt.

Anna de Goede (1981) heeft haar diploma als apotheker behaald aan de Rijksuniversiteit Groningen in 2006. Na een jaar werkzaam te zijn geweest bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) op het onderwerp Farmacogenetica en Interacties is zij haar opleiding tot ziekenhuisapotheker gestart aan het Erasmus MC Rotterdam. Daar is zij tevens gepromoveerd op vaccinatiestrategieën tegen HIV bij de afdeling Viroscience lab. Sinds 2014 werkt ze bij het Radboudumc.

 


Deel deze pagina op uw sociale media