AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Kom kennismaken met...Anne-Gine Goemans

Anne-Gine Goemans
Holy Trientje

Donderdag 26 maart 2020
Meerlezaal, 20.00 - 22.00 uur
 

AANMELDING
 
 
GESLOTENToegang voor AG-leden:   €5
Toegang voor niet-leden: €12

In maart 2017 kwam Anne-Gine ons vertellen over haar nieuwe boek ‘Honolulu King’. Een intrigerend op ware feiten geïnspireerd verhaal over een Indische man, getekend door zijn verleden. Maar ook een fonkelende roman, spannend, grappig en tragisch. Zij kondigde toen al haar nieuwe boek aan dat in september 2019 uitkwam. ‘Holy Trientje’ is de geschiedenis van zuster Trientje en haar missie om alle atoomwapens de wereld uit te bannen. Haar voorbeeld is een Amerikaanse non, Megan Rice, die in 2012 op haar 81e het grootste nucleaire complex van Amerika wist binnen te dringen.
Trientje wil een overval organiseren op een depot van atoombommen op Nederlandse bodem. Anne-Gine schildert op indringende en humoristische wijze de nucleaire waanzin en het verlangen van de oude zuster naar vrede en goedheid.

Goemans reisde de afgelopen jaren de hele wereld over om haar boek te kunnen schrijven. Zo bezocht zij Megan Rice in Amerika en was zij in Fukushima en op de Marshalleilanden om met eigen ogen te zien wat radioactiviteit bewerkstelligt. Wordt de wereld wakker geschud?
Ze laat ons zien wat er kan gebeuren als idealistische ambitie samengaat met onherstelbaar trauma.


Elly Heemskerk