AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AGora lezing: Strijd tegen de armoede

Michiel Servaes

Door omstandigheden is Michiel Servaes plotseling verhinderd om deze lezing te geven. 
De honneurs worden nu waargenomen door Ton Meijers, eveneens directielid van Oxfam Novib.

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Ton Meijers
Strijd tegen de armoede

Donderdag 16 mei 2019
Meerlezaal - 20.00 uur
 

Toegangsprijs: AG-leden, leden VVAO
en studenten: € 5; niet-leden € 12.

Over de lezing:
Het gaat goed met de strijd tegen armoede: In ruim vijftien jaar is extreme armoede gehalveerd. Tegelijkertijd groeit niettemin overal de ongelijkheid. De rijkste 1% van de mensen bezit evenveel als de armste 50% van de wereldbevolking. Die kloof wordt nog vergroot door de gevolgen van klimaatverandering en een record aantal mensen dat op de vlucht is. Ook blijkt de plek waar je geboren wordt - en of je man of vrouw bent - vaak je lot te bepalen.

Organisaties als Oxfam Novib proberen dit patroon te doorbreken. Door mensen in nood te helpen en een stem te geven aan hen, die anders niet gehoord worden. Maar tevens door de rijken ter verantwoording te roepen, zoals grote bedrijven die belastingen ontwijken. In zijn lezing zal Ton Meijers ingaan op mondiale trends, de Oxfam-aanpak en hoe u kunt bijdragen aan een eerlijke wereld zonder armoede.


Over de spreker:
Ton Meijers
is directielid van Oxfam Novib. Hij is irrigatie-ingenieur geweest in Afrika en heeft gewerkt met verschillende Oxfam Novib patners in diverse landen. Voor Ton is duidelijk geworden hoe mooi het is om met en voor mensen te werken aan het verbeteren van hun bestaansmogelijkheden, waardoor zij hun kinderen een betere toekomst kunnen geven.