AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Frozen Conflicts

BOB DEEN
Frozen Conflicts

Donderdag 8 okt 2020
AG-Online - 20.00 uur
 


I.v.m. corona ALLEEN ONLINE
Toegangsprijs online:   € 2,00
Vooraf via iDeal betalen.

Over het onderwerp:
‘Frozen Conflicts’ klinkt als een topgerecht van Heel Holland Bakt, maar het gaat om onopgeloste (grens)geschillen aan de ‘rafelranden’ van Europa. Wellicht niet verwonderlijk is Rusland een belangrijke speler bij deze conflicten, waartoe onder meer de Donbas regio in Oekraïne, Abchazië, Zuid-Ossetië en Nagorno-Karabach in de Kaukasus behoren. Ook het verdeelde Cyprus behoort ertoe.

Bob Deen zal kort de geschiedenis en de economische en juridische aspecten van die conflicten belichten, waar hij als onderhandelaar mee te maken kreeg. Ten slotte gaat hij in op de vraag wat die conflicten voor ons betekenen.

Over de spreker:
Bob Deen studeerde aan de Universiteit van Groningen en London School of Economics. Bij Clingendael werkt hij op het terrein van de verhouding Europa en Rusland. Daarvoor was onder meer werkzaam bij de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) in Oost-Europa en de Kaukasus.
  

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.