AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Agora - specials i.s.m. Toneel

REINA BROUWER

Het geheim van Shakespeare's tragedies

Dinsdag 2 april 2019
MEERLEZAAL - 20.00 uur
 


Toegangsprijs:
AG- en VVAO-leden: €5,00
Niet-leden: €12,00

  

Over de lezing:
Hoe komt het dat de stukken van Shakespeare nog steeds worden opgevoerd terwijl latere toneelschrijvers in de vergetelheid zijn geraakt? Welke geheimen zitten er in verborgen?
Sommigen menen dat Shakespeare nooit heeft bestaan; anderen menen dat hij een hoveling was die geheime boodschappen verborg in zijn toneelstukken. Of is het toch de betovering die uitgaat van zijn rijm? In deze lezing probeert Reina Brouwer het raadsel van de voortdurende aantrekkingskracht van de bard van Stratford te ontrafelen.


Over de spreker:
Reina Brouwer studeerde Engelse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Groningen. Zij behaalde haar graad Filosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was vervolgens vele jaren werkzaam in het voortgezet onderwijs.

Al vroeg in haar eerste studie werd ze geboeid door de grootste schrijver ooit: Shakespeare.
Zij geeft lezingen, seminars en workshops over dit onderwerp. In haar visie is Shakespeare  niet alleen de grootste schrijver ooit, maar ook een der belangrijkste filosofen.

Momenteel bereidt zij haar proefschrift voor aan de Universiteit van Leiden bij  prof.dr.mr. Paul Cliteur. Onderwerp proefschrift: vergelijking tussen het denken van Shakespeare en Nietzsche, met als titel: ‘The Power of Tragedy and the Tragedy of Power.’