AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

NKV: Grieks-Romeinse beschaving

Casper Porton
Latijn leren lezen... met je oren! 

Woensdag 11 nov 2020
Meerlezaal - 20.00 uur
 

AANMELDING
 
 
GESLOTEN

Leden van het AG, EOL en NKV:  Gratis
Niet-leden:  €10
In verband met het Corona protocol
kunt u alleen vooraf via iDeal betalen.

Aanmelden online lezing:

Aanmelden tot 11 november 18.00 uur

Toegangsprijs online:   € 10
Leden AG, NKV, EOL: gratis

 

Over de lezing

Tijdens deze interactieve workshop kunnen deelnemers ervaren hoe het is om Latijn te leren zonder daarvoor eerst rijtjes en woordenlijsten te moeten stampen. Casper zal na een korte introductie over taalverwerving en hoe mensen volgens de wetenschap het beste talen kunnen leren, verschillende voorbeelden geven van hoe een les er in het Latijn uit kan zien. De docent spreekt daarbij in het Latijn (in gereconstrueerde uitspraak), maar op een begrijpelijke manier waardoor alles te volgen zal zijn (zelfs voor niet Latinisten) door gebruik te maken van audiovisuele hulpmiddelen. Deze lezing staat garant voor een leuke, vermakelijke avond met veel praktijkvoorbeelden en interactiviteit. Leerzaam voor gymnasiasten, oud-gymnasiasten, docenten en studenten klassieke talen, maar zeker ook voor degenen die niet eerder Latijn hebben gedaan een verfrissende ervaring met het Latijn.   


Over de spreker

Zelfstandig vakdidacticus en docent Latijn en Grieks bij Addisco Onderwijs.
Casper Porton (1985) richtte tijdens zijn studie ‘Griekse en Latijnse Taal en Cultuur’ (GLTC) Addisco Onderwijs op.
Onder deze naam maakt hij sinds 2005 de Oude Talen op vernieuwende wijze toegankelijk voor een breed publiek: iedereen die Latijn en Grieks wil leren – ongeacht leeftijd of opleidingsniveau kan bij Addisco terecht.

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.