AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Culinaire lezing met diner

foto: Juan de Vojníkov

foto: Ashkan Mortezapour

CHARLOTTE KLEYN
'Trek',
eten op reis door de eeuwen heen.

Woensdag 18 augustus 2021
AG: 17.00 uur

Toegang en diner (all-in) voor AG-leden: € 42,50
Toegang en diner (all-in) voor belangstellenden: € 47,50

Over de lezing
Van peulvruchten, slap bier en scheepsbeschuit tot luxe diners in de Oriënt Express, van etensstalletjes op straat tot vier gangen in een luxe hotel: reizen en eten zijn altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest, soms tot genoegen, soms tot afschuw van de reiziger. Culinair historica en auteur Charlotte Kleyn spitte archieven door en schreef Trek, over eten op reis in heden en verleden, van pelgrims tot padvinders, van vrachtschepen tot vliegtuigen.

Ze vertelt erover tijdens deze AG-lezing, die gevolgd wordt door een diner waarvan het menu is samengesteld uit gerechten uit het boek. Kleyn heeft de recepten, waar nodig, aangepast zodat er altijd wat smakelijks uit de pan komt.
All-in betekent deze avond entree van de lezing, drie gangen diner, alle drank beginnend met een bamboe cocktail en eindigend met koffie/thee na het abrikozen dessert en €5 korting op de aanschaf van het boek via boekhandel Spijkerman.

Over de spreker
Charlotte Kleyn is auteur en culinair historica. Eerder schreef ze met haar vader, culinair journalist Onno Kleyn het boek ‘Luilekkerland’, over koken in Nederland door de eeuwen heen.

Leden en belangstellenden welkom.

 

Deel deze pagina op uw sociale media