AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Kom kennismaken met...

CRISTIAAN WEIJTS
'Furore'

Dinsdag 26 januari 2021
AG-online: 20.00 uur

Toegang voor AG-leden:   Gratis
Toegang voor niet-leden: € 5,00

Korte inhoud van deze nieuwe roman van Christiaan Weijts:
Een avontuurlijke jonge Hollandse journalist trekt in 1904 naar Parijs en begeeft zich rond Montmartre in artistieke kringen. Hij raakt er bevriend met Pablo Picasso, die een jaar later op zijn uitnodiging naar Nederland komt en een tijdlang in de duinen rond Schoorl verblijft. Honderdvijftig jaar later (in 2054) reconstrueert een Nederlandse kunsthistoricus en virtual reality-onderzoeker het verloop van die vriendschap met het oog op een groots Picasso-evenement. Hij bevindt zich in een tijdsgewricht met evenveel razernij als het fin de siècle: technologie dreigt onbeheersbaar te worden en in het land waarin hij woont, dat deels is teruggegeven aan de zee, zetten politiek-maatschappelijke en religieuze spanningen de boel op scherp.

Recensie De Volkskrant:
Tegelijkertijd is zijn combinatie van verleden en toekomst wel degelijk waardevol. Het laat ons zien dat vooruitgang – want daar gaat Furore in essentie over – twee kanten heeft. Altijd – óók nu – zal er naast de opwindende vooruitgang, die nieuwe vergezichten biedt, ook de immer doorploegende ‘vooruitgang’ zijn, die de mens hopeloos van zichzelf vervreemdt.

Arjan Peters, Facebook.
Een van de allerbeste boeken van 2020. (...) De dialogen zijn een verademing door hun natuurlijkheid, de stijl is machtig, de beheersing van de veelomvattende materie is groot.

Door een bijdrage van het Nederlands Letterenfonds is de prijs van het e-ticket laag. Wel aanmelden dan krijgt u de link toegestuurd

Bovendien geeft boekhandel Spijkerman € 5,00 korting bij aanschaf van het boek op vertoon van het e-ticket.
Bestellingen kunnen thuis gestuurd worden. Ophalen in de winkel is ook mogelijk.

 

Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan KKM-lezing online.
Als u zich aanmeldt met bovenstaande aanmeldknop op deze pagina, dan ontvangt u een e-ticket met een link naar de online lezing.
Bovendien versturen we de Zoom inlogcode nogmaals per e-mail circa twee uur voor de lezing.

 

Deel deze pagina op uw social media: