AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-Lezing: Sociale dilemma's

Coen Teulings
Hoogleraar Universiteit Utrecht

  

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

COEN TEULINGS
Onderwijs en economie

Donderdag 16 sep 2021

Meerlezaal en AG-online
Aanvang   -    20.00 uur
 

Aanmelden AG-online:


Toegangsprijs Meerlezaal en AG-online: € 10,00
AG-leden en studenten met collegekaart: € 4,00

Betaling vooraf via iDeal.

Over het onderwerp:
Dat het slecht gaat met het Nederlandse onderwijs staat als een paal boven water. Gelet op het belang van onderwijs voor arbeidsmarkt en economie is dat een zorgelijke ontwikkeling. Coen is bij uitstek gekwalificeerd om de link tussen onderwijs en arbeidsmarkt in kaart te brengen en te plaatsen binnen een breder perspectief als maatschappelijke ongelijkheid en economische groei.  

Over de spreker:
Coen Teulings is hoogleraar aan de Universiteit Utrecht met als leeropdracht Economie, Instituties en Samenleving. Daarvoor was hij onder andere hoogleraar in Cambridge, directeur van het Centraal Planbureau en hoogleraar Labour Economics aan de Universiteit van Amsterdam.

Hij schrijft een tweewekelijks column in het FD en in de NRC waarin hij als econoom maatschappelijke vraagstukken fileert. Al vroeg wees hij op de relatie tussen tweedeling op de arbeidsmarkt en de opkomst van het populisme zoals van Trump in de VS.  

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.

Deel deze pagina op uw sociale media