AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Nederlands Studenten Orkest in het MUZIEKGEBOUW

Foto: © Eduardus Lee

Foto: © Eduardus Lee

Foto: © Eduardus Lee

 

 

De voorzitter van het AG zit traditiegetrouw in het comité van aanbeveling van het NSO. Vandaar dat we dit concert van harte bij onze leden onder de aandacht brengen.


DROOM!
Nederlands Studenten Orkest
Ivan Meylemans dirigent,
Remy van Kesteren solist

Zondag 18 feb - 20.15 uur
Bestel uw kaarten rechtstreeks bij het Muziekgebouw


Nederlands Studenten Orkest
Bram Kortekaas - The Dreamcatcher
Alberto Ginastera - Concert voor harp en orkest
Claude Debussy - Prélude à l'après-midi d'un faune
Igor Stravinsky - Petrousjka

Remy van Kesteren
Na ‘The Dreamcatcher’ van jong opkomend componist Bram Kortekaas speelt Remy van Kesteren, harptalent van wereldformaat, het Harpconcert van Ginastera. In tegenstelling tot andere harpconcerten is dit werk ritmisch, swingend en opzwepend. Ginastera wilde een andere, rauwe kant van de harp laten horen. Remy van Kesteren maakt van deze droom werkelijkheid door zijn revolutionaire spel en karakter.

Stravinsky’s Petroesjka
Na de dromerige ‘Prélude à l'après-midi d'un faune’ van Debussy klinkt de betoverende ‘Petroesjka’ van Stravinsky, waarin de grenzen tussen droom en realiteit vervagen. Laat u meevoeren door het uitdagende ritme en de prachtige Russische melodieën, uitgevoerd door ambitieuze en jonge musici uit heel Nederland.

Wat gebeurt er als je 100 van de beste student-musici van Nederland in tien dagen een programma laat instuderen en hen dat vervolgens tien dagen achtereen laat uitvoeren in alle grote concertzalen van Nederland? Het Nederlands Studenten Orkest (NSO) bewijst voor de 66e keer dat deze succesformule garant staat voor een muzikale belevenis op zeer hoog niveau. Het NSO bestaat uit getalenteerde studenten van Nederlandse universiteiten, hogescholen en conservatoria. De maand februari 2018 zal voor alle leden geheel in het teken staan van NSO. Een maand vol passie, bevlogenheid, hard werken, feestjes en gezelligheid. Na afloop van de repetitieperiode en de binnenlandtournee zal het orkest nog een week naar het buitenland vertrekken.
We leven in een tijd waarin de maatschappij om steeds meer versnelling vraagt. Een tijd van oneindige drukte en onophoudelijk veel prikkels. Een tijd waarin weinig tijd wordt genomen voor inspiratie en bezinning. Een tijd waarin de kracht en functionaliteit van klassieke muziek vergeten dreigen te worden. Daarom wil het NSO het publiek wegtrekken uit de dagelijkse sleur en deelgenoot maken van een andere dimensie: de muziek! Met als thema ‘DROOM!’ wordt extra aandacht gegeven aan het beleven van een concert met de focus op dat moment. Het programma leent zich perfect voor het meenemen van het publiek.