AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG presents: The Cotton Club

Cotton Club aan de Parklaan

Vrijdag 10 juni 2022
Meerlezaal, 19.30 uur

Niet leden welkom.

Deze avond worden video-opnames vertoond van de uitvoeringen van de AG Muziektheaterproductie op 13 t/m 16 mei 2015.

Organisatie: AG Muziekcommissie
Productie: Joop Jaspers, Othmar Schob
Script: Jan Snel
Regie: Tanja Weijts en Sara-Joan van der Kallen
Dirigent: Jan Snel
Solisten: Daria Quik, Esther Rook, Yvonne Davans, Othmar Schob
Uitvoerenden: Ankie Brown, Hanna van Stratum, Ellen Hillenius, Carla Valstar, Hanneke Verheijen, Mathilde van Vliet, Loeki Ruissen, Susan Beerens, Nelly Musterd, Janske Steenbakkers, Paul Braam, Fré Bergervoet, Bernard van Dorp, Jacques Gadellaa, Joop Jaspers, Ruud van Vliet
Muzikale begeleiding: Boy van Benthem, Harm Lagermans, Gé van den Brink, Harry van de Nieuwenhof, Piet Ruissen, Jan Snel
Techniek: Rob Bügel, Ruud van Vliet
Costumering: Ena de Lange
Video opnames: Lydia Herremans


In 2015 veranderde Het Academisch Genootschap tijdelijk in de Cotton Club, de legendarische jazz en entertainment gelegenheid in New York. De uitvoeringen vonden plaats onder auspiciën van de AG-Muziekcommissie.
Onder leiding van Jan Snel werden we meegenomen door drie roerige decennia en diverse hoogtepunten in de Amerikaanse muziekgeschiedenis: werk van Duke Ellington, Cab Calloway, Dorothy Fields, Jerome Kern en vele anderen.


The Cotton Club was een befaamde nachtclub in New York. In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw tijdens de drooglegging. Er werd illegaal alcohol geschonken.
In de club traden bekende Afro-Amerikaanse artiesten op. De toegangskaarten waren duur en de gasten waren hoofdzakelijk blanke beroemdheden.
In het verleden behoorde het opvoeren van musicals tot een van de belangrijkste AG activiteiten, die zelfs in de stadsschouwburg werden opgevoerd. Een van de laatste opgevoerde musicals was de”Cotton Club”De opname wordt op 19 november vertoond. Het zou kunnen dat U zelfs medespelers in levende lijve ontmoet!

Tijdsduur: 85 minuten