AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Ja, kúnst! 2021-2022

Wat is ‘Ja, kúnst!’? Het is niets meer en niets minder dan kijken naar kunst, maar dan wel op een intensieve en interactieve manier. Het is dus geen cursus. Er is ook geen minimum kennisniveau nodig.


Kunsthistorica Liesbeth Schreuder laat ons kennis maken met uiteenlopende kunstenaars (regionaal, landelijk, internationaal) en zij is als geen ander in staat door het stellen van de juiste vragen ons te laten doordringen tot het hart van een kunstwerk.


We hebben nu enkele series bijeenkomsten gedraaid. Begonnen in de lente van 2019 werden we al na één seizoen gedwarsboomd door de coronapandemie. We hebben wel geprobeerd om op een andere manier het programma voort te zetten, met name via videoconferencing, maar dit bleek geen succes. In de zomer van 2021 hebben we nog wel een ‘inhaalprogramma’ gedraaid. Het ziet ernaar uit dat we nu weer ons vertrouwde ritme kunnen oppakken.

Onder het voorbehoud dat het coronavirus niet opnieuw roet in het eten zal gooien gaan we in april 2022 weer op de vertrouwde wijze verder.

Deelname staat open voor leden van het AG. Deelnemers betalen een vergoeding van € 5 per bijeenkomst, welke vergoeding zal worden geïnd door middel van een betaalverzoek / tikkie.

Voor belangstellende niet-leden is de mogelijkheid gecreëerd om onder voorwaarden kennis te komen maken met deze vorm van kunstbeschouwing. Dit seizoen is er slechts één plaats beschikbaar en alleen op de 4e maandag van de maand. Niet-leden dienen in te tekenen voor de complete sessie van drie bijeenkomsten. Zij betalen een toeslag van € 10 op de normale vergoeding, in totaal dus € 45.


De planning is als volgt:

  • Alle bijeenkomsten zijn in het AG van 20.00 tot 21.30 à 21.45 uur, zonder pauze.
  • Groep A komt bij elkaar op 25 april, 23 mei en 27 juni.(4e maandag)
  • Groep B komt bij elkaar op 19 april (dinsdag ivm Pasen), 16 mei en 20 juni.(3e maandag)
  • Nadere informatie kunt u verkrijgen bij coördinator Henk Hilhorst.
  • Opgave bij coördinator onder opgave van uw mobieletelefoonnummer voor het betaalverzoek/tikkie.

PROGRAMMA VOORJAAR SEIZOEN 2021 - 2022 Groep A

DatumPresentatorOnderwerp
25 april
Liesbeth Schreuder
Ja, kúnst!
23 mei
Liesbeth Schreuder
Ja, kúnst!
27 juni
Liesbeth Schreuder
Ja, kúnst!


PROGRAMMA VOORJAAR SEIZOEN 2021 - 2022 Groep B

DatumPresentatorOnderwerp
19 april
Liesbeth Schreuder
Ja, kúnst!
16 mei
Liesbeth Schreuder
Ja, kúnst!
20 juni
Liesbeth Schreuder
Ja, kúnst!


COMMISSIE

Henk HilhorstCoördinator 
   
algemene E-mailja.kunst@ag-eindhoven.nl 

Henk

ARCHIEF