AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-Publieksprijs 2018

Maarten Doorman
Foto Joshua Rood ©


Fieke van Berkom

Iris Hofland

Lilia Scheerder

Nina van de Ven

Bouke Bruins

Hester van Tongerlo

Marijn Dijkmeijer

Moniek Dams

Jip de Beer

ML. Wasiela

Katrein Breukers

 

Uitreiking
AG-Publieksprijs
DO 25 januari, 20.00 - 22.00 uur
Meerlezaal Sociëteit AG

Lezing door Maarten Doorman:
Kunst en engagement

aanmelden mogelijk vanaf 20 december

Tijdens de uitreiking van de AG-Publieksprijs spreekt schrijver en filosoof Maarten Doorman over kunst en engagement.

In de beeldende kunsten is niets wat het is. Maar van politiek en moraal wordt juist ondubbelzinnigheid verlangd. Hoe kan kunst dan politiek of moreel zijn?
Mag alles in de kunst of zijn er grenzen? Moet de politiek zich met kunst bemoeien en kan kunst politiek zijn? Veel kunstenaars trekken met een boodschap de wereld in. Levert dat goede kunst op?
Het is een heet hangijzer in de kunst van nu. In zijn lezing werpt Maarten Doorman aan de hand van voorbeelden uit de hedendaagse kunst nieuw licht op engagement in de kunst.

Maarten Doorman is schrijver en filosoof. Hij doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit van Maastricht en is bijzonder hoogleraar Historische Cultuur van Duitsland vanwege het Duitsland Instituut aan de Vrije Universiteit en medewerker van De Groene Amsterdammer.

AG-Publieksprijs met expositie
23 november t/m 29 januari 2018


De huidige expositie in het AG bestaat uit werk van de vijf genomineerde kunstenaars voor de AG-Kunstprijs 2017, aangevuld met werk van zes kunstenaars die de selectie niet haalden. De jury heeft tijdens het beraad alle criteria, die van tevoren waren opgesteld, laten meewegen in de beslissing. In het juryrapport wordt de motivatie voor de winnaar Katrein Breukers beschreven.
Maar wat zegt het publiek? Welke jonge kunstenaar weet u te raken of te boeien? Kom kijken en vul het stemformulier in en als u wilt, geef net als het bestuur een bijdrage voor de prijs. U kunt uw bijdrage in de bus in de sociëteit doen of overmaken op
IBAN: NL61 ABNA 0444 9387 53 onder vermelding van 'AG-Publieksprijs'.
De stembus is gesloten.

De deelnemers zijn:
Fieke van Berkom, Iris Hofland, Lilia Scheerder, Nina van de Ven, Bouke Bruins, Hester van Tongerlo, Marijn Dijkmeijer, Moniek Dams, Jip de Beer, ML.Wasiela en Katrein Breukers.

Liesbeth Schreuder