AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-Lezing: Maatschappelijke vraagstukken

Hirsch Ballin

 Prof.dr. Ernst Hirsch Ballin

  

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

ERNST HIRSCH BALLIN
Hoeveel kakofonie kan de democratie verdragen?

Donderdag 15 april 2021
AG-online   -    20.00 uur
 

Toegangsprijs AG-online:   € 10,00
AG-leden en studenten met collegekaart: € 4,00

Betaling vooraf via iDeal.

Over het onderwerp:
De toeslagenaffaire, dichtgetimmerde regeerakkoorden, noodverordeningen vanwege corona: onze democratie is in discussie en wordt door sommigen zelfs geheel in twijfel getrokken. Oppositiepartijen en minderheden voelen zich vaak buiten spel gezet, de rechter oordeelt over kwesties die volgens sommigen bij de politiek thuishoren of omgekeerd, en over wat democratie eigenlijk is, verschillen de meningen sterk. De een roept Thorbecke, de ander heeft het over de Trias Politica, een derde pleit voor bindende referenda. En dan zijn er nog mensen die voor heel andere vormen van democratie pleiten. Hoe nu verder, dat is de vraag die oud-minister van justitie Ernst Hirsch Ballin in deze lezing belicht.

 

Over de spreker:
Ernst Hirsch Ballin (1950) kent het politieke spel van binnen en buiten. Hij was meerdere malen minister van Justitie en zat daarnaast in de Eerste en de Tweede Kamer. Tegenwoordig is hij hoogleraar aan Tilburg University, vice-decaan onderzoek van de juridische faculteit en emeritus-hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen, adviserend lid van Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.

Deel deze pagina op uw sociale media