AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

EXCURSIE

Kasteel Doorwerth en
Beeldengalerij Het Depot
Wageningen

Donderdag 31 mei 2018
9.30 uur
 

Na onze wandeling door het zich snel ontwikkelende Strijp-S is het tijd voor een andere excursie. We beginnen deze dag in Kasteel Doorwerth. Naast de mogelijkheid om het kasteel te bezichtigen is er tevens een tentoonstelling met werk van Xeno Münninghoff (1873-1944).
Voor u misschien een onbekende naam, maar zijn werk werd door tijdgenoten zeer gewaardeerd. Hij maakte voornamelijk landschappen en dorpsgezichten met een voorkeur voor de lente en de herfst, volgens Jozef Israëls "zeer mooi van kleur en artistiek opgevat".
De lunch gebruiken we in het kasteel en rond half drie brengt de bus ons naar Wageningen waar we de unieke Beeldengalerij Het Depot bezoeken.
Beeldengalerij Het Depot is een podium voor hedendaagse beeldhouwkunst en toont o.a. een indrukwekkende collectie bestaande uit torsen en fragmenten van het menselijk lichaam. Het is gevestigd op drie locaties die onderling met elkaar verbonden zijn. We kunnen overal, ook in de tuinen, tot 17.00 uur op eigen gelegenheid vrij rondkijken

We vertrekken om 9.30 uur van het parkeerterrein bij de Genneper Parken aan de Antoon Coolenlaan en de kosten voor deze dag zijn: € 55, voor museumkaarthouders € 45. Introducés betalen € 10 extra. In de prijs zitten vervoer, koffie, lunch, toegang tot het kasteel en de tentoonstelling van Xeno Münninghoff en de toegang tot Het Depot.
Aanmelden vóór 23 mei via de site van het AG.

We hopen op een mooie dag en rekenen op veel enthousiasme.

Carien Treep, Els van der Zwet en Ine van de Rijke

Neem vast een kijkje:
www.hetdepot.nl
www.glk.nl/landschap-kastelen/kastelen/kasteel-doorwerth