AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Duurzaamheid, energietransitie en armoedebestrijding

Energietransitie is volop in het nieuws, doel ervan is de samenleving meer duurzaam te maken. Maar er is meer nodig om een duurzame samenleving vorm te geven.
Behalve energiegebruik zullen ook de voedselketen, de beheersing van watergebruik en de waterecosystemen ( rivieren, zeeën en delta's), industriële processen inclusief grondstoffengebruik, en stedelijke infrastructuur aan veranderingen onderhevig zijn, om aan de duurzaamheid doelstellingen te kunnen voldoen. Ook armoedebestrijding in de derde wereld is een thema dat de duurzame samenleving beïnvloedt.

In het komend seizoen 2018-2019 komt het genoemde thema aan bod in drie lezingen, stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken. We worden ingeleid (dat doen ze ook bij een naderende bevalling) Eerst een inleiding over het onderzoek naar de mogelijkheden om een of meerdere processen ( energie, voedsel waterhuishouding) duurzaam vorm te geven. Vervolgens kijken we naar de mogelijkheden om met waterstof een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Ten slotte verdiepen we ons in armoedebestrijding in ontwikkelingslanden, noodzakelijk om de doelstellingen van duurzaamheid op wereldniveau te bereiken, met als spin off het oplossen van het economisch vluchtelingen probleem.Klik op de afbeelding voor meer informatie over de lezing.
Aspecten van het klimaatakkoord

Donderdag 13 december 2018
Aspecten van het klimaatakkoord
Prof.dr. Gert Jan KramerAanmelden tot 13 december 19.00 uur

Hernieuwbare energie gedreven chemie:

Donderdag 21 maart 2019
Hernieuwbare energie gedreven chemie:
Prof.dr.ir. Richard van de SandenAanmelden tot 21 maart 19.00 uur

PROGRAMMA SEIZOEN 2018 - 2019

 

DatumSprekerOnderwerp
13 dec 2018Prof.dr. G.J. (Gert Jan) KramerDuurzame Processen, hoe creëer je die?
21 mrt 2019Prof.dr.ir. M.C.M. (Richard) van de SandenHernieuwbare energie gedreven chemie: het grote belang voor een succesvolle energietransitie
16 mei 2019  

TOEGANGSPRIJZEN

Toegang tot deze lezingen bedraagt € 5 voor leden, leden VVAO en studenten en € 12 voor niet leden.

COMMISSIE

Dit thema wordt georganiseerd door:

Frans van den BergAG 
Baudouin van LamsweerdeAG 
Harrie van den TillaarAG 
   
 email:agora@ag-eindhoven.nl
   

Frans
Baudouin
Harrie