AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-online lezing: Duurzaamheid

ir. Eelco Bots  

  

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

EELCO BOTS
Waarom windenergie

Woensdag 1 juli 2020
AG-online - 20.00 uur
 


AG-lezing online: probeer het, nú gratis

Over het onderwerp:
Windenergie zowel op zee als op land spelen een grote rol in de overgang naar een duurzame energievoorziening (energietransitie). In het klimaatakkoord zijn hierover doelstellingen voor de groei van zowel de capaciteit op zee als op land te vergroten. Wind is een betrouwbare en efficiënte bron van duurzame energie die nu al volop beschikbaar is. De techniek voor wind op land is voldoende ontwikkeld om windenergie op grote schaal toe te passen. Het is volgens de kostenschatting van het PBL ook een van de goedkoopste manieren om duurzame energie op te wekken.
Over de haalbaarheid van deze transitie gaat de directeur development van Windunie voor ons een lezing verzorgen.
Hij geeft ons ook een inkijk hoe een realisatie van een grootschalig windpark op land tot realisatie komt vanaf het voornemen tot en met definitieve vaststelling van het plan. Van groot belang zijn de effecten van een dergelijk park om de omgeving en de maatschappelijke discussies die de komst van windenergie op land met zich meebrengen.

Over de spreker:
Ir. E.A.A. (Eelco) Bots heeft in Wageningen milieutechnologie en milieurecht gestudeerd. In de eindfase van zijn studie (1997) is hij bij Arcadis gaan werken op het gebied van publieke besluitvorming in grote projecten. Hij was o.m. verantwoordelijk voor het doorlopen van milieueffectrapportages, vergunningen en ruimtelijke plannen van grote infrastructuurprojecten als grote gasleidingen. In dit verband hebben Frans van den Berg en Eelco Bots een flink aantal jaar intensief samengewerkt aan gasleidingenprojecten.

Vanaf 2010 is hij gestart bij Windunie om een development afdeling op te starten. Met de groei van de organisatie veranderde zijn rol naar meer organiserend, initiërend en (politiek) relatiebeheer. Sinds 2015 is Eelco naast directeur van Development ook lid van de directie van Windunie Groep.

Online bijeenkomsten:
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluitingstijd om aan te melden.