AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-lezingen Highlights van Eindhoven

Elles Raaijmakers

Elles Raaijmakers MSc.

Integrated Circuit

  

NAAR PROGRAMMA-OVERZICHT

Elles Raaijmakers
Ontwerp je eigen chip

Donderdag 27 oktober 2022
Aanvang 20.00 uur

Meerlezaal:  

 

Toegangsprijs zaal en online
AG-leden, kennismakers en studenten: € 5
Belangstellenden: € 10


Betaling vooraf via iDeal indien van toepassing

Over de lezing
Van vliegtuigen en smartphones tot slimme bushokjes en de deurbel: er is tegenwoordig nog maar weinig dat zonder chips draait. En die zijn allemaal verschillend, want iedere toepassing stelt andere eisen. De vraag neemt alleen maar toe, maar in het ontwerp van een complexe chip zitten meer dan honderd manjaren. Waarom is dat eigenlijk zo ingewikkeld?
In deze lezing legt Elles Raaijmakers van TU/e uit wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpproces van een integrated circuit (IC). Een van de mogelijkheden om dat proces te versnellen zijn open source ontwerpen. Het project ‘Designs by the public’ waar zij betrokken is, doet een beroep op de creativiteit van geïnteresseerde leken en moet jongeren stimuleren om deze studierichting op te gaan.


Over de spreker

Elles Raaijmakers MSc. studeerde elektrotechniek aan de universiteit van Eindhoven, werkte enkele jaren in het onderwijs en deed onderzoek in uiteenlopende projecten. Momenteel richt ze zich op het toegankelijker maken van de concepten achter de micro-elektronica.

 

 

Deel deze pagina op uw sociale media