AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG Excursie

NOORDBRABANTS MUSEUM
De ontdekking van het heden

Dinsdag 29 maart 2022
Aanvang: 11.00 uur

Na twee jaar pandemie eindelijk wat licht aan de horizon. Onze excursies hebben al die tijd stil gelegen maar we gaan voorzichtig weer opstarten. Busvervoer is nog niet aan de orde. De opera die half maart in Düsseldorf gepland stond is afgelast en schuift op naar het najaar. Voor nu hebben we een excursie gepland naar het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch op 29 maart.

We bezoeken de tentoonstelling 'De ontdekking van het heden', een voor Nederland uitzonderlijke particuliere collectie. Zo goed als alle belangrijke kunststromingen uit de 20ste eeuw zijn vertegenwoordigd. Denk aan kunstenaars van wereldfaam, zoals Constantin Brancusi, Pablo Picasso, Salvador Dalí, Joan Miró en Tamara de Lempicka, maar ook hedendaagse kunstenaars als Anish Kapoor, Olafur Eliasson en Marlene Dumas.

We vragen jullie zelf je ticket te kopen:

  • Tickets zijn te koop aan de kassa of via de online ticketshop.
    Tickets zijn de hele dag geldig, een tijdslot kiezen is niet meer nodig
  • Met een Museumjaarkaart/Rembrandtkaart is de toegang gratis (vergeet niet de museumkaart mee te nemen)
  • Voor niet-kaarthouders is de toegang € 15

Gezamenlijk vervoer vinden we nog niet verantwoord, dus wordt iedereen die meegaat, verzocht om zelf voor vervoer naar de Verwerstraat 41 in 's-Hertogenbosch te zorgen.

  • Met de trein: naar het Centraal Station, 10 minuten lopen door het centrum, volg de toeristenbordjes.
  • Met de auto:
  • Parkeren doe je gemakkelijk in de ondergrondse parkeergarage Sint-Jan aan de Hekellaan. Binnen 10 minuten sta je in het museum.
  • Parkeergarage Wolvenhoek is ook 24 uur per dag geopend.
  • Of maak gebruik van een van de drie Transferia. Bij Transferium Pettelaarsepark bij het Provinciehuis parkeer je de auto voor de hele dag voor € 4.50 en worden vier personen gratis met een busje naar de Parade gebracht. Dat is vlakbij het Museum.

We verwachten jullie om 11.00 uur bij de kassa van het museum: ieder met zijn ticket.

De excursiecommissie:
Carien Treep - Els van der Zwet - Ine van de Rijke