AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Excursies 2018-2019

Drie à vier keer per jaar organiseert de excursiecommissie een dagexcursie per bus. De bus vertrekt van het gratis parkeerterrein Genneperparken aan de Antoon Coolenlaan. Het doel van deze excursies is het bezoeken van een cultureel evenement, zoals een belangrijke tentoonstelling, museum, een kasteel, een bijzondere kerk of een industrieel monument, soms gecombineerd met een boottocht. 's Winters is er traditioneel een bezoek aan de opera, meestal in Düsseldorf (of Duisburg). Er wordt naar gestreefd die plaatsen te bezoeken, die moeilijk met openbaar vervoer te bereiken zijn, zoals plaatsen in België of Duitsland op niet al te grote afstand van Eindhoven.

 

EERDER DIT SEIZOEN

Bezoek locaties Brainport

Donderdag 4 oktober 2018
Bezoek locaties BrainportRondleiding DAF Trucks

Dinsdag 20 november 2018
Rondleiding DAF TrucksMet de bus naar de opera Don Pasquale in Düsseldorf

Vrijdag 25 januari 2019
Met de bus naar de opera Don Pasquale in DüsseldorfExcursie naar het NRE-terrein

Vrijdag 22 maart 2019
Excursie naar het NRE-terrein
Beeldenstorm/DaglichtMuseum Boijmans Van Beuningen <br/>Tentoonstelling 100 jaar Bauhaus

Zaterdag 11 mei 2019
Museum Boijmans Van Beuningen
Tentoonstelling 100 jaar Bauhaus

PROGRAMMA SEIZOEN 2018 - 2019

 

DatumLocatieBeschrijving
4 oktober 2018Parkeerplaats GenneperparkenBrainport Eindhoven
20 november 2018Hugo van der Goeslaan 1, EindhoveRondleiding DAF-fabrieken
25 januari 2019Oper am Rhein in DüsseldorfDon Pasquale
22 maart 2019NRE terrein EindhovenBezoek aan Beeldenstorm/Daglicht
11 mei 2019Boijmans Van Beuningen Museum100 jaar Bauhaus
Bezoek aan Beeldenstorm/Daglicht

De Busreis

De reis wordt ondernomen met een bus voor 50 personen met toilet aan boord. We vertrekken doorgaans op een doordeweekse dag tussen 8.30 en 9.00 uur. Voorheen vanaf het AG. Vanaf september 2017 van het grote, gratis parkeerterrein Genneperparken aan de Antoon Coolenlaan. Dit vanwege parkeerproblemen bij het AG. Bij een lange rit wordt, indien mogelijk, onderweg gestopt voor koffie. Bij een kortere reis krijgt men koffie bij aankomst alvorens aan een inleiding of rondleiding te beginnen. De lunch is of inbegrepen, of kan op eigen gelegenheid worden gebruikt, naargelang de bestemming en de mogelijkheden daartoe. De terugkomst bij de Genneperparken ligt tussen 18.00 en 18.30 uur. Facultatief is er dan gelegenheid voor een gezamenlijke maaltijd in het sociëteitsgebouw (van te voren opgeven!). Op de reis terug krijgt men altijd een uitvoerig aperitief aangeboden!

Wanneer er een excursie is naar de opera in Duitsland, dan is het vertrek aan het begin van de middag, zodat er na aankomst nog tijd is om wat rond te wandelen of een hapje te eten. De opera, meestal in klassieke enscenering, begint meestal om 19.30 uur en is afgelopen rond 22.30 uur, zodat men uiterlijk om 24.00 uur weer terug is bij de Genneperparken.

Al deze excursies, waarvan er in de afgelopen jaren al meer dan 100 hebben plaats gevonden, zijn een goede manier om elkaar beter te leren kennen.

 

COMMISSIE

Els van der Zwet
Ine van de Rijke
Carien Treep (Contactpersoon) - Tel.: 040-2119258
E-mail: excursies@ag-eindhoven.nl

Els
Ine
Carien