AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Bomen en ezelsoren

Lex Grote

Lex Grote

 

Lex Grote

Lex Grote

 

Ad van Haandel

Ad van Haandel

 

Ad van Haandel

Ad van Haandel

Oktober t/m november
Lex Grote en
Ad van Haandel

 

Deze expositie wordt geopend op 6 oktober en is te zien tot en met maandag 28 november, op werkdagen van 9.00-21.00 uur

De kunstenaars in deze tentoonstelling zijn zo ongeveer in alles elkaars tegenpolen.

Lex Grote (1958) is een uitbundige schilder met een kleurrijk palet. Zijn onderwerpkeuze en technieken lijken onbeperkt. Hij werkt op grote en kleinere formaten. Maar ongeacht het onderwerp of het formaat komt hij tot krachtige en veelzeggende, maar ook vragen oproepende beelden.

Ad van Haandel (1949) is de wat meer ingetogen tekenaar. Zijn werk is uitgesproken grafisch van aard. Hij hanteert een heldere lijn en beperkt zich in het kleurgebruik. Zijn ideale tekenvel is altijd even groot. Vanuit deze ogenschijnlijke beperkingen komt hij tot strakke Hollandse landschappen waarin vreemde en bizarre gebeurtenissen plaatsvinden. Meestal zul je die toch begrijpen, maar vragen zullen ook onbeantwoord blijven.

Wat beide kunstenaars gemeen hebben is de emotie die zij in hun oeuvre leggen. Hetzelfde geldt voor de humor, al is hun humor niet congruent. Het werk van beide kunstenaars roept ook steeds vragen op. Het is niet altijd meteen duidelijk of en wat de kunstenaar wil zeggen. Sta daarom even iets langer bij hun werk stil dan de gemiddelde museumbezoeker doet.

Op donderdag 6 oktober omstreeks 18.00 uur, tijdens de ledenborrel, opent Henk Hilhorst deze expositie in het bijzijn van de kunstenaars.


Lex Grote, Eindhoven 1958, volgde de Grafische opleiding in Eindhoven en de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch.

In zijn werk laat hij zich leiden door zijn persoonlijke expressie en inspiratie: “Ik componeer. Op het doek komt vakmatig terecht wat het op dat moment nodig heeft. Ik ben met meerdere werken tegelijk bezig, zet ze steeds weg. Ik kijk goed, zie wanneer het ‘af’ is; dan hoef ik er niets meer bij te zetten.”
Voor meer info: www.lexgrote.com


Ad van Haandel, Helmond 1949, volgde de opleiding Grafiek op de Academie St. Joost te Breda en de Vrije Academie in Den Haag.

“Mijn tekeningen begin ik meestal zonder vooraf uitgedacht idee. Ik teken een boom, soms een figuur en van daaruit groeit de tekening. Vaak weet ik dan opeens ’dit is het’ en hoef ik hem alleen nog maar af te tekenen. Of het gaat in fasen, waarbij er steeds een gedeelte of element bij komt.
Voor meer info: www.haandelbomen.nl