AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

André Gerrits

Prof.dr. Frank Pieke
Universiteit van Leiden

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

FRANK PIEKE
Wat wil China?

Donderdag 14 okt 2021
Aanvang 20.00 uur
Live in de Meerlezaal
 

Over het onderwerp:
In de lezing zal Frank Pieke ingaan op bekendere of minder bekende problemen waar China een drijvende kracht is zoals de kwestie van de Zuid Chinese Zee en andere. Daarbij gaat het ook om interne factoren als hoe werkt de macht in de communistische partij. Welke positie ziet die partij voor zich wanneer het gaat om de Chinese machtspositie in de wereld, de Chinese economie en welke invloed wil men uitoefenen op ‘Chinezen’ in het buitenland (de lang arm). Er zal geruime tijd beschikbaar zijn om uw vragen aan de orde te stellen over wat u altijd al heeft willen weten over China.


Over de spreker:
Frank Pieke werkt dit jaar 2021/22 in Uppsala. Hij zal, zo weten we sinds kort, bij ons live aanwezig zijn in de Meerlezaal.

In Uppsala is hij als fellow voor één jaar verbonden aan het Swedish Collegium for Advanced Study SCAS: Mission and Profile (swedishcollegium.se) .

Frank Pieke's onderzoek in Leiden draait om twee lange termijn thema's. Het eerste is de antropologie van de staat en het socialisme in het moderne Azië. Het onderzoekt de heerschappij en de organisatie van de Chinese Communistische Partij in de context van China's globalisering en markthervorming. Het tweede thema draait om internationale migratie, transnationalisme en culturele diversiteit, waaronder een langetermijnbelang in Chinese migratie en etniciteit in Europa en, meer recentelijk, de opkomst van internationale immigrantengroepen in China.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.

Deel deze pagina op uw sociale media