AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

André Gerrits

Prof.dr. Frank Pieke
Universiteit van Leiden

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

FRANK PIEKE
Wat wil China?

Donderdag 14 okt 2021

Meerlezaal en AG-online
Aanvang   -    20.00 uur
 

Aanmelden AG-online:


Toegangsprijs Meerlezaal en AG-online: € 4,00
Voor AG-leden en belangstellenden

Betaling vooraf via iDeal.

Over het onderwerp:
In de lezing zal Frank Pieke ingaan op bekendere of minder bekende problemen waar China een drijvende kracht is zoals de kwestie van de Zuid Chinese Zee en andere. Daarbij gaat het ook om interne factoren als hoe werkt de macht in de communistische partij. Welke positie ziet die partij voor zich wanneer het gaat om de Chinese machtspositie in de wereld, de Chinese economie en welke invloed wil men uitoefenen op ‘Chinezen’ in het buitenland (de lang arm). Er zal geruime tijd beschikbaar zijn om uw vragen aan de orde te stellen over wat u altijd al heeft willen weten over China.


Over de spreker:
Frank Pieke werkt dit jaar 2021/22 in Uppsala. Via AG-online verschijnt hij bij ons op het scherm in de Meerlezaal of bij u thuis op de PC of TV.

In Uppsala is hij als fellow voor één jaar verbonden aan het Swedish Collegium for Advanced Study SCAS: Mission and Profile (swedishcollegium.se) .

Frank Pieke's onderzoek in Leiden draait om twee lange termijn thema's. Het eerste is de antropologie van de staat en het socialisme in het moderne Azië. Het onderzoekt de heerschappij en de organisatie van de Chinese Communistische Partij in de context van China's globalisering en markthervorming. Het tweede thema draait om internationale migratie, transnationalisme en culturele diversiteit, waaronder een langetermijnbelang in Chinese migratie en etniciteit in Europa en, meer recentelijk, de opkomst van internationale immigrantengroepen in China.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online.
Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop op deze pagina, dan ontvangt u een e-ticket met een link naar de online lezing.
Bovendien versturen we de Zoom inlogcode nogmaals per e-mail circa twee uur voor de lezing.

Deel deze pagina op uw sociale media