AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

dr. Hanco Jürgens,
Duitsland Instituut Universiteit van Amsterdam

© Kim Krijnen

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

HANCO JÜRGENS
Slaat Duitsland nieuwe wegen in?

Donderdag 12 november 2020
AG online
Aanvang: 20.00 uur
 

Over het onderwerp:
Europa krijgt in 2021 met nieuwe omstandigheden te maken. In Duitsland komt een nieuwe bondskanselier, Merkel treedt na 16 jaar terug. In Europa ontstaat een andere verhouding tussen Frankrijk en Duitsland. Begin 2021 moet het afscheid tussen de EU en het VK zijn geregeld. Nederland maakt nieuwe keuzes na maart 2021. De EU wil werk maken van een greendeal. Daarnaast kan Trump zomaar blijven of verdwijnen. De relatie met China krijgt ook andere vormen. Kortom, een wereld in verandering op zoek naar nieuw leiderschap.

Over de spreker:
Hanco Jürgens is wetenschappelijk medewerker van het Duitsland instituut en coördinator van de master Duitslandstudies aan de UvA Hij is schrijver van meerdere boeken over Duitsland o.a. ‘De vleugels van de adelaar’ (2017). Hij komt regelmatig op TV en de radio voor discussies over Duitsland.

Toegangsprijs zaal en online:   € 4
Voor leden en niet-leden.

 

In verband met het Corona protocol kunt u alleen vooraf via iDeal betalen.

Indien u een plaats in de zaal reserveert en er door Corona alleen een online lezing is dan boeken we u om. U ontvangt bericht.
Tarieven voor online en zaal zijn in Coronatijd hetzelfde.

Aanmelden zaal lezing:

Aanmelden online lezing:

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.