AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AGora lezing: Democratie en Samenleving

Ton van Haperen
Bombardeer het onderwijsstelsel

Donderdag 21 feb 2019
Meerlezaal - 20.00 uur
 

Toegangsprijs: AG-leden, leden VVAO
en studenten: € 5; niet-leden € 12.

Over de lezing:
Zie hier de oplossing van Ton van Haperen voor de problemen van het onderwijs. Alle bestuurders, schoolleiders en leerkrachten worden ontslagen. Bestuurders keren niet terug. Lumpsumfinanciering wordt afgeschaft: salarissen en overige kosten worden weer gescheiden geldstromen. Leraren concentreren zich op hun kerntaak, goed onderwijs geven.
Ondanks zijn gemopper over onderwijsvernieuwingen, passend onderwijs en afgenomen status van leraren blijft Ton een bevlogen docent met veel toewijding en interesse voor zijn leerlingen.
In deze lezing pleit hij voor een Cruijffiaanse revolutie in onderwijsland, waarbij de almaar uitbreidende macht van de schoolbesturen wordt afgebroken en wordt teruggegeven aan de 'grondtroepen' bij het onderwijs: de docenten. De Volkskrant heeft op 7 september 2018 uitgebreid aandacht besteed aan zijn stevige stellingname

 

Over de spreker:
Ton van Haperen (1959) is docent economie op het Rythovius College in Eersel, lerarenopleider in Leiden, columnist bij het 'Onderwijsblad' en auteur van 'Het bezwaar van de leraar', 2018. Onderwijs zit in zijn DNA. Zijn vader was jarenlang rector van het Sint-Janslyceum in 's-Hertogenbosch.