AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AGora-NGIZ van Bylandt lezing

Geoffrey E.W. van Leeuwen

Geoffrey E.W. van Leeuwen

Kaart Midden Ooosten

 

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Geoffrey E.W. van Leeuwen
Midden-Oosten, hoe verder?

Dinsdag 1 oktober 2019
Meerlezaal - 20.00 uur
 

Aanmelden tot 1 oktober 17.00 uur

Toegangsprijs:
€5,00

 

De Van Bylandt lezingen worden georganiseerd door het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ). In Eindhoven organiseert de NGIZ lezingen over buitenlandse politiek samen met het Academisch Genootschap (AG).
Een Van Bylandt lezing vindt plaats met steun van de Gravin Van Bylandt Stichting en in samenwerking met Instituut Clingendael. Voor het eerst is deze lezing ook Eindhoven.           

Het thema van de Van Bylandt lezingen dit jaar is het Midden-Oosten.

Over het onderwerp:
Van Leeuwen zal vooral de recente gebeurtenissen in die regio bespreken. Hierbij komen vooruitgang in bijvoorbeeld Tunesië, waar de in de Arabische Lente tot stand gekomen democratie tot op heden standhoudt, en teruggang, in bijvoorbeeld Syrië, waar de chaos onverminderd voortduurt en Libië waar een burgeroorlog woedt, naast elkaar voor.

Van Leeuwen zal daarnaast proberen de toekomst van de regio te duiden, waar instabiliteit en dreiging lijken toe te nemen. Een dergelijke ontwikkeling kan ook ernstige gevolgen hebben voor Europa en Nederland.

Over de spreker:
Geoffrey E.W. van Leeuwen (1971) is directeur van de divisie Midden-Oosten en Noord-Afrika van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij studeerde rechten in Leiden en politieke wetenschappen in Parijs en Cambridge. Vanaf 1996 werkt hij bij Buitenlandse Zaken en was in verschillende functies actief in onder meer Hanoi, Sofia, Islamabad en Amman. Voor zijn huidige functie, was hij ambassadeur in Kaboel, Afghanistan, een lang niet ongevaarlijke baan.