AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Kom kennismaken met...

AUKE HULST
Zoeklicht op het gazon

Donderdag 25 april 2019
Meerlezaal, 20.00 - 22.00 uur
 

Aanmelden tot 25 april 19.00 uurToegang voor AG-leden:   €5
Toegang voor niet-leden: €12

Wij zijn verheugd u kennis te laten maken met Auke Hulst (1975), niet alleen romanschrijver maar ook literatuurcriticus, reisjournalist en essayist voor onder meer de NRC en De Groene Amsterdammer. Bekende boeken van hem zijn 'Kinderen van het ruige land', 'Slaap zacht Johnny Idaho' en 'Ik herinner me Titus Broederland' (genomineerd voor een Harland Award en op de longlist van de Libris Literatuurprijs in 2017). Met zijn boek 'Motel Songs' won Auke de 'Bob den Uylprijs' in 2018.

In 'Zoeklicht op het gazon' onderzoekt Auke Hulst de mysterieuze verdwijning van vicepresident Richard Nixon in 1960. Hij beschrijft op intelligente wijze de invloed van karakters op de loop van de geschiedenis van de Amerikaanse politiek. Het resultaat is een historisch psychologisch portret dat uiterst actueel is.
8 november 1960, Zuid-Californië. Vicepresident Richard Nixon heeft zojuist zijn stem uitgebracht voor de presidentsverkiezingen waarin hij het opneemt tegen de talentvolle senator John F. Kennedy. Het belooft de spannendste verkiezing ooit te worden, een strijd tussen twee werelden: de verbeten Quaker versus het gelikte rijkeluiskind. Dan verdwijnt Nixon opeens - op een roadtrip die hem naar Tijuana, Mexico zal brengen.
Vanwaar dat impulsieve vluchtgedrag? En welke beschadigingen opgelopen in een leven dat in armoede begon, in een gezin waar de dood nooit ver weg was, zullen bepalend zijn voor de fatale fouten die jaren later het vonnis zullen voltrekken over Nixons carrière?

Volgens NRC Handelsblad schrijft Auke Hulst zijn verhalen met een jaloersmakende stilistische brille. Zo perfectionistisch als hij is in zijn stijl, zo perfectionistisch is hij in de betekenis van wat hij schrijft.