AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

Ivo van de Wijdeven

Ivo van de Wijdeven

 

 

Macht van het verleden

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Ivo van de Wijdeven
De macht van het verleden

Donderdag 9 maart 2023
Aanvang 20.00 uur

Over de spreker

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist. Hij was jarenlang werkzaam als adviseur van de minister-president en voorziet nu diverse media van heldere uitleg. In zijn werk geeft hij een historisch perspectief bij de actualiteit. Eerder verschenen boeken van hem zijn De rafelranden van Europa, De spoken van Visegrád en De nieuwe rafelrand van Europa. Naar aanleiding van laatstgenoemd boek gaf hij eerder al een boeiende lezing bij het AG..


Over het onderwerp

Machthebbers als Vladimir Poetin en Xi Jinping maken sluw gebruik van de geschiedenis om aan de macht te blijven en hun plannen te rechtvaardigen. In Oekraïne kan iedereen zien waar dat toe kan leiden. Maar dit gebeurt wereldwijd. Ook in het Westen en ook in Nederland.

Op 9 maart geeft Ivo van de Wijdeven een inleiding over zijn nieuwe boek De macht van het verleden, waarin hij haarfijn uitlegt hoe de geschiedenis sluw wordt ingezet als een wapen zonder weerga.

Het boek geeft daarmee ook een blik in het brein van Poetin en andere potentaten. Want hun visie op het verleden stuurt hun handelen in het heden. De macht van het verleden werkt twee kanten op.

Hoogste tijd om die macht onder de loep te nemen. Gelet op alle ontwikkelingen in de wereld een onderwerp dat actueler is dan ooit. Na zijn inleiding gaat Ivo graag het gesprek met ons aan.

NB! Ook is er de mogelijkheid zijn boek te kopen en te laten signeren.

 

Deel deze pagina op uw sociale media