AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-lezing: Specials

Jeroen Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Jeroen Dijsselbloem
De onderwijsfamilie
Een familieverhaal en het Nederlandse onderwijs

Donderdag 4 november 2021
Aanvang 20.30 uur
 

Meerlezaal=fysiek:  

 

Toegangsprijs zaal voor leden: € 5
Inschrijven belangstellenden voor de zaal vanaf  28 oktober € 15
Online leden € 2 en belangstellenden € 10

Online:  


Betaling vooraf via iDeal

In verband met de veiligheid is er alleen toegang na het tonen van de Covid QR-code en beperken we de zaal tot 75% van de capaciteit.


Over de lezing:
Oud-politicus Jeroen Dijsselbloem komt uit een echte onderwijsfamilie. Nadat hij in 2008 het parlementair onderzoek naar onderwijsvernieuwingen had afgerond, bleef hem dan ook bezighouden: hoe hadden zijn opa, zijn ouders en de vele ooms en tantes die in het onderwijs werkten, die niet-aflatende stroom veranderingen ervaren? De Mammoetwet, de basisschool, de basisvorming, het vmbo, Passend onderwijs, het studiehuis, het ontstaan van de roc’s?

Samen met zijn moeder vroeg hij het aan de vele leraren en onderwijzers in hun familie. Het resultaat is ‘De onderwijsfamilie’: een familieverhaal, maar ook een prachtig beeld van de Nederlandse onderwijsgeschiedenis, van immense veranderingen in een relatief korte periode en van een geweldige maatschappelijke emancipatie.

Daarnaast buigt Dijsselbloem zich over de vraag: kunnen we tevreden zijn over het Nederlandse onderwijs?


Over de spreker:
Jeroen Dijsselbloem is voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en van het Nationaal Groeifonds, dat investeert in kennis en innovatie in Nederland. Van 2012 tot 2017 was hij minister van Financiën en van 2013 tot 2018 voorzitter van de Eurogroep. Daarover publiceerde hij in 2018 het boek 'De eurocrisis’ en gaf hij in december van dat jaar een lezing op het AG.

Tijdens de lezing is het boek met tegoedbon van € 5 bij Boekhandel Spijkerman verkrijgbaar voor € 21,99 en wordt het door Jeroen gesigneerd.

In de pers:
De Volkskrant 27 augustus 2021
Trouw 6 september 2021

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.


Deel deze pagina op uw sociale media