AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Kijk op de Wijk

Wijkbewoners tonen hun creatieve talent.

6 september tot 29 oktober
Sociëteit AG

Dit jaar viert het AG feest. Het sociëteitsgebouw, gevestigd in de Villa De Meerle, bestaat 100 jaar. Deze feestelijke gebeurtenis valt samen met de viering van het 110-jarig bestaan van het VillaPark.
De BuurtVereniging VillaPark Eindhoven heeft dit lustrum volop aangegrepen en een programma van activiteiten opgezet om de viering luister bij te zetten. Een van de activiteiten in het programma was een expositie van, voor en door wijkbewoners. Als thema werd gekozen voor 'Kijk op de Wijk'.

Het thema van de expositie lijkt beperkt tot een verbeelding van een kijk op de wijk door de kunstenaar, waar een speciaal werk voor gemaakt zou moeten worden, maar niets is minder waar. 'Kijk op de Wijk' betekent ook aan de wijkbewoners en aan andere geïnteresseerden laten zien wat voor diversiteit aan kunstenaarschap en-visie in de wijk aanwezig is.
Circa 35 wijkbewoners van het VillaPark hebben zich gemeld. Een breed scala aan werken kwam ter beschikking: van schilderijen tot foto's, van beelden tot bijzondere sieraden en bijzondere sculpturen, van textielkunst tot boeken. Hieruit bleek de veelzijdigheid van kunstenaars in de wijk.
Vorig jaar september werd het Koetshuis van Huize de Laak aan de Nachtegaallaan tijdelijk ter beschikking gesteld voor deze expositie. De opkomst was geweldig. Ongeveer 250 geïnteresseerden bezochten, in slechts enkele dagen, de expositie in het zo fraaie Koetshuis. De bezoekers waren vol bewondering en lof. Een uniek moment waar iedereen met veel plezier op terugkijkt.

Het AG biedt nu de mogelijkheid om de expositie 'Kijk op de Wijk' opnieuw te bewonderen. Sommige kunstenaars nemen de gelegenheid te baat om nieuw werk te tonen.

De expositie is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 9.00-21.00 uur.