AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Proosten op 2021 met online wijnproeverij

Marjolein van Vleuten

 

 

Vrijdag 15 januari
Aanvang 17.00 uur
Thuis online

Het AG luidt 2021 in met een online-wijnproeverij. De champagne houdt u van ons tegoed!

De Nieuwjaarschampagne moet helaas even wachten. Hopelijk kunnen we later dit jaar alsnog met zijn allen feestelijk het glas heffen bij een gelegenheid waar we elkaar weer in levende lijve kunnen zien. Maar in januari zal dat niet lukken. Toch zullen we die maand niet helemaal voorbij laten gaan zonder elkaar toe te drinken.
Op vrijdag 15 januari neemt sommelier Marjolein van Vleuten uit Geldrop ons daarom online mee op een wijnreis door Europa. Een wijnproeverij waarin ze aan de hand van vijf wijnen uitlegt waar je eigenlijk op moet letten als je wijn proeft en vertelt over de verschillen in wijnstijlen in verschillende delen van Europa.
Bang dat u die vleug cacao of zwarte bessen er toch niet uithaalt? Marjolein: "Niet iedereen proeft hetzelfde. Wat ik banaan vind, vindt een ander misschien eerder abrikoos. Mijn rode draad is vooral op dat mensen na afloop beseffen: een wijn met dat soort smaak en accenten, die vind ik dus lekker."

De wijnen, in proefflesjes van 75 ml (een tiende van een normale fles), bezorgt Marjolein in de dagen daarvoor bij u thuis.
In verband met de bezorging kan aanmelden uiterlijk tot en met zondag 10 januari.

Over de spreker
Marjolein van der Vleuten haalde twee jaar geleden haar sommeliersdiploma. Ze organiseert culinaire reizen en heeft een eigen bedrijf, Toutes Culinair, waarmee ze gastvrijheidstrainingen geef en in te huren is als gastvrouw of sommelier.

Prijs: 30 euro. Daarin inbegrepen zijn vijf wijnen, cursusmateriaal, bezorgkosten en uiteraard de deelname aan de wijnproeverij.

 

Wil je meedoen met de wijnproeverij online, meld je dan aan met onderstaande aanmeldknop. Hierbij bestel je dan meteen je proefpakket:

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop op deze pagina, dan ontvangt u een e-ticket met een link naar de online bijeenkomst.
Bovendien versturen we de Zoom inlogcode nogmaals per e-mail circa twee uur voor de bijeenkomst.