Literaire lezingen

Maandelijks is op een zaterdagmiddag een bekende Nederlandse schrijver te gast in onze sociëteit, met voordracht uit eigen werk en gelegenheid tot gedachtewisseling. Voor leden zijn de lezingen gratis, niet-leden (21 jaar en ouder) betalen € 8. Passe-partout mogelijk voor € 40.
Aanmelden voor de lezingen is gewenst

Contact: kkm@ag-eindhoven.nl
Commissieleden


Deze lezingen worden mede mogelijk gemaakt door Van Lanschot Bankiers.

Griet op de Beeck op 27 februari 2016, 17.00-19.00 uur, Meerlezaal

Gezien de belangstelling voor haar lezing, die blijkt uit de aanmeldingen, ver vooruit gedaan, op de website van het AG, behoeft deze Vlaamse schrijfster misschien weinig introductie. Ze blijkt veel gelezen te worden en geniet veel populariteit. Bovendien is zojuist bekend geworden dat op 19 februari een derde boek van haar hand het licht zal zien!

Kom hier dat ik u kus (2014) vertelt in drie episoden het leven van Mona. Autobiografisch? Ik acht dat waarschijnlijk. Kun je de verhalen uit haar vroege jeugd wellicht ook in een boeketreeksboekje tegenkomen, de wijze waarop ze het verwoordt vanuit het perspectief van de lagere schoolleerlinge bewijst echter het tegendeel. De dramatische wending in haar gezin komt meteen heftig binnen. ‘Hardop zeggen wat je mooi vindt en er dan keihard voor gaan’, luidt niet voor niets haar devies. Onverbloemd beschrijft zij latere episoden uit haar leven. Griet leert ons dat moedig zijn ook een beetje pijn doet.
Haar taal is opmerkelijk en soms voor Noord-Nederlanders enigermate amusant bijvoorbeeld, doordat men elkaar bij onze zuiderburen met gij tutoyeert. Het is haar tweede roman. Het boek gaat ook verfilmd worden. Eerder verscheen in 2013 van haar Vele hemels boven de zevende.

Griet op de Beeck was eerder dramaturg en journalist. Nog steeds schrijft ze diverse columns. Ze zal drie optredens in de regio gaan verzorgen, niet lang na elkaar. De AG-lezing is de eerste van de drie. Ik kan me voorstellen dat veel leden van leesclubs graag van haar willen horen wat haar beweegt. Wel, daartoe bieden wij u volop de gelegenheid.

Vanwege de grote belangstelling voor deze lezing en het beperkt aantal beschikbare plaatsen in de Meerlezaal is het verstandig vroegtijdig te reserveren.
Jos Huijnen

Function get_event_param: verkeerde code 'kkmgopbeeck'; evenement bestaat niet
Reserveren voor deze lezing (inschrijven tot , 24.00 uur)

Verder in dit verenigingsjaar:

02-04-2016 Ewoud Kieft Auteur van Oorlogsenthousiasme, Europa 1900-1918
30-04-2016 Alexander Munninghoff Auteur van De stamhouder, een familiekroniek

Eerder in dit verenigingsjaar:

26-09-2015 Sander Bax Lees meer
31-10-2015 Annegreet van Bergen Lees meer
28-11-2015 Kees 't Hart Lees meer
30-01-2016 Mieke Koenen Lees meer

De activiteit Kom kennismaken met ...

Eenmaal in de maand komt een schrijver of dichter op het AG voorlezen uit eigen werk en vertellen over de manier waarop dat tot stand is gekomen. Meestal ontstaat dan een levendige gedachtewisseling met de aanwezigen.
Alle auteurs treden op van 17.00 tot 19.00 uur. Ook niet-AG-leden zijn welkom.
Stein Spijkerman is aanwezig met boeken van de schrijver.
Het impresariaat bestaat al sinds 1976. In het Archief is te zien welke schrijvers in de loop der jaren op bezoek geweest zijn.