AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NKV lezing

 Drs. Martin Boerman

 

 

  

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Colonia. Het Romeinse Keulen
Drs. Martin Boerman

Uitgesteld
Aanvang 20.00 uur

Over de lezing 
De hoofdstad van Romeins Nederland lag in wat nu Duitsland is: Keulen. In tegenstelling tot de vaak schaarse authentieke resten uit de Romeinse tijd die er in Nederland in de open lucht te zien zijn, is er in Keulen ook nog behoorlijk veel uit die periode in het straatbeeld terug te vinden en in gebouwen te bezichtigen. Dit Romeinse verleden vormt ook de belangrijkste reden voor de bijzondere positie die Keulen als grootste Europese stad van de middeleeuwen innam en ook nu nog als grootste stad van het dichtbevolkte Rijnland. Reden te meer om kennis te maken met de geschiedenis en archeologie van deze stad, die indertijd de naam Colonia Claudia Ara Agrippinensium kreeg. Deze lezing kan uitstekend dienen ter voorbereiding op een (meerdaagse) excursie naar deze stad, die vanuit Nederland goed te bereiken is en buiten het Romeinse verleden nog veel meer bezienswaardigheden te bieden heeft.

 

Over de spreker
Drs. Martin Boerman is classicus, historicus en econoom.

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.


Deel deze pagina op uw sociale media