AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

NKV: Grieks-Romeinse beschaving

Martin Boerman
“En steeds maar brandden de vuren van de lijken dicht opeen.”

Donderdag 10 sep 2020
Meerlezaal - 20.00 uur
 

Leden van het AG, EOL en NKV: Gratis
Niet-leden:                                   €10,00
In verband met het Corona protocol
kunt u alleen vooraf via iDeal betalen.

Aanmelden online lezing:

Toegangsprijs online:   € 10,00
Leden AG, NKV,  EOL     €   2,00

 

Over de lezing: 
“En steeds maar brandden de vuren van de lijken dicht opeen.”
Epi- en pandemieën in de klassieke oudheid

De COVID-19-pandemie maakte de hedendaagse samenlevingen ineens weer duidelijk hoe kwetsbaar ze zijn voor iets dat ongrijpbaar klein is. In de voormoderne geschiedenis kwamen pan- en epidemieën in de regel nog veel harder aan. De klassieke oudheid vormt daarop geen uitzondering. In deze lezing komen in vogelvlucht een aantal bekende epi- en pandemieën uit de klassieke oudheid aan bod, die niet zozeer vanuit de medische invalshoek belicht worden als wel vanuit de impact die besmettelijke ziekten op de antieke samenleving hadden. Ook wordt ingegaan op theorieën die deze ziekten een belangrijke rol toekennen in wat gezien wordt als het verval van de beschaving van de klassieke oudheid.

Over de spreker
Martin Boerman is classicus, historicus en econoom

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.