AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NKV lezing

Martin Boerman

 Drs. Martin Boerman

 

 

Trier

  

NAAR PROGRAMMAOVERZICHT

Trier. Keizerlijke residentie
van het noorden
Drs. Martin Boerman
Donderdag 8 september 2022
Aanvang 20.00 uur

Meerlezaal:  

 

Toegangsprijs Meerlezaal en AG-online: € 10
AG-, NKV- en EOL-leden: Gratis

Online:  


Betaling vooraf via iDeal indien van toepassing

Over de lezing 

De oudste stad van Duitsland, Trier, kent een rijk Romeins verleden, of eigenlijk twee Romeinse verledens. Rond het begin van de jaartelling werd zij gesticht als Colonia Augusta Treverorum met een dubbele functie: veteranenkolonie en hoofdstad voor de belangrijke Keltische stam van de Treveren. Als zodanig vervulde zij een centrumfunctie in  het noordwestelijke deel van het Romeinse rijk. Aan het eind van de derde eeuw begon een nieuwe bloeiperiode, toen de stad opgewaardeerd werd tot keizerlijke residentie. Gedurende bepaalde perioden in de vierde eeuw werd het hele Romeinse rijk, of tenminste een groot deel ervan, bestuurd vanuit het huidige Trier. Dit heeft de uitstraling van de stad niet onberoerd gelaten. Resten van dat grootse verleden zijn ook nu nog volop te zien in en rond Trier, dat met recht de belangrijkste Romeinse stad ten noorden van de Alpen genoemd mag worden. 

 

Over de spreker
Drs. Martin Boerman is classicus, historicus en econoom.


Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.


Deel deze pagina op uw sociale media