AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Boekenweek op het AG

Houellebecq

Michel Houellebecq

Houellebecq boek

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

BOEKENWEEK OP HET AG
Vertaler Martin de Haan

Woensdag 15 maart 2023
AG-Meerlezaal 20.00 uur

Op vrijdag 10 maart verschijnt het nieuwe boek van Michel Houellebecq, Vernietigen. Op woensdag 15 maart is de vertaler Martin de Haan op het AG om het boek toe te lichten.


Korte schets van het boek
November 2026. De Franse presidentsverkiezingen komen er weer aan. De zittende president kan na zijn tweede termijn niet worden herkozen, dus het hele veld ligt open. Radicaal rechts maakt een goede kans. Dan verschijnt er op internet een onmogelijk realistische nepvideo waarin een van de voornaamste kandidaten wordt geëxecuteerd. De verantwoordelijkheid voor het onderzoek komt terecht bij topambtenaar Paul Raison. Over hem gaat dit boek: over zijn pogingen om een grote terroristische dreiging te pareren, maar vooral ook over zijn privéleven, zijn relatie met zijn vrouw, zijn familie. Na ruim 700 pagina’s blijven we verdwaasd achter. 


Michel Houellebecq
(1958) is Frankrijks onbetwiste sterschrijver van dit moment. Hij publiceerde essays en poëzie voordat hij zich in 1994 met de roman De wereld als markt en strijd, opwierp als belofte van de Franse letteren. Die status bevestigde hij met Elementaire deeltjes dat hem terecht de faam van groot schrijver bezorgde. Daarna volgden nog vier romans. 


Martin de Haan
heeft alle romans van Houellebecq in het Nederlands vertaald. Hij is dus bij uitstek geschikt om ons inzicht te geven in het werk van deze uitzonderlijke Franse schrijver.


Boekhandel Spijkerman is aanwezig met het boek en Martin de Haan wil het na aankoop signeren.

 

 

Deel deze pagina op uw sociale media