AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken.

Prof.dr. MAURITS BERGER
Universiteit van LEIDEN

Bedreigt de Islam Europa?

Donderdag 25 feb 2021
AG-online - 20.00 uur

 

Toegangsprijs AG-online:         € 4,00
Voor zowel AG-leden als niet leden

Betaling vooraf via iDeal.

Over het onderwerp:
De komst van grote aantallen immigranten uit islamitische landen lokt verschillende reacties uit: sommigen voelen zich bedreigd, anderen zien meer een uitdaging. De eerste reactie is veroorzaakt door aanslagen en berichten over ondemocratische opvattingen die in moskeeën en op scholen en worden onderwezen. De tweede door het besef dat de immigranten nodig zijn om onze economie en het dagelijks leven gaande te houden. Tussen de twee reactie bestaan natuurlijk nog allerlei tussenvormen, waarbij vooral de vraag of een aangepaste ‘Europese islam’ mogelijk is.

Over de spreker:
Maurits Berger (1964) studeerde rechten en Arabisch aan de Universiteit Utrecht. Hij promoveerde in 2004 op een proefschrift over de openbare orde en het islamitisch familierecht in Egypte. In 2003 werd hij onderzoeker bij het Instituut Clingendael. Vijf jaar later volgde zijn aanstelling als hoogleraar in Leiden, waar hij zich bezighoudt met het onderwerp de islam en Europa. De leerstoel werd mogelijk gemaakt door een gift van de sultan van Oman.  

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online.
Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop op deze pagina, dan ontvangt u een e-ticket met een link naar de online lezing.
Bovendien versturen we de Zoom inlogcode nogmaals per e-mail circa twee uur voor de lezing.

Deel deze pagina op uw sociale media