AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-lezing Gezondheid

Michel Hofman

Michel Hofman


Digitale zorg
Digitale zorg

 

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Zorg gaat digitaal!
Michel Hofman

Donderdag 9 juni
20.00 uur
Meerlezaal en online

Over de lezing

Medische gadgets die volgen wat we doen en zo nodig ingrijpen. Elektronische patiëntendossiers. Operaties op afstand met behulp van computer en robot. Digitalisering in de zorg is niet meer weg te denken en er kan steeds meer. En dat roept vragen op, meent Michel Hofman, directeur ICT van de Isala Klinieken in Zwolle.

Covid en tekort aan zorgpersoneel hebben het digitaliseringsproces versneld. Patiënten zien hun huisarts of specialist steeds vaker in een digitaal consult via een video-app. Ook ziekenhuizen ondersteunen hun zorg digitaal. Een belangrijke rol daarin speelt de Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Die maakt het voor patiënten mogelijk inzicht te krijgen in hun medische gegevens en geeft zorgverleners de mogelijkheid gegevens uit te wisselen, zodat ze waar en wanneer dat nodig is over de meest actuele gegevens beschikken.

Allemaal mooi en handig. Maar er hangen natuurlijk prijskaartjes aan die digitalisering. Financieel, want hoe meer er kan, hoe duurder de zorg wordt. Maar ook op het gebied van privacy. Hoe meer er uitgewisseld wordt, hoe meer vragen er opkomen. Want wat betekenen die ontwikkelingen eigenlijk voor de burger, als patiënt of als mantelzorger?  Wie gaat er over die medische gegevens? Wordt er wel zorgvuldig omgegaan met die gegevens? Mag het eigenlijk wel, die uitwisseling?


Over de spreker
Drs. Michel Hofman MSc is CIO/directeur ICT bij de Isala Klinieken te Zwolle, een groot topklinisch ziekenhuis toonaangevend op het gebied van digitale zorg. Verder is hij lid van de Raad van Toezicht van het Bravis ziekenhuis en het Flevoziekenhuis met de portefeuille digitalisering. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring met digitale transformatie in de financiële sector en past deze ervaring nu toe in de zorg..

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.Deel deze pagina op uw sociale media