AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

Michiel van der Laan

Michiel van der Laan

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Michiel van der Laan
NAVO, hoe verder? 
Rol NAVO na twee verschillende wereldconflicten:
Afghanistan en Rusland

Donderdag 21 april 2022
Aanvang 20.00 uur

Meerlezaal:  

 

Toegangsprijs zaal en online € 4


Betaling vooraf via iDeal indien van toepassing

Voor de gezelligheid en een betere discussie:
AG lezingen biedt u een drankje (van koffie tot bier en wijn) aan bij de bar!

Over het onderwerp
De NAVO is 20 jaar betrokken geweest in de strijd en de wederopbouw van Afghanistan. Het heeft geen stabiel Afghanistan opgeleverd. Andere NAVO-vredesoperaties zoals piraterijbestrijding en trainingsmissies waren en zijn meer succesvol.

Door de recente Russische invasie in Oekraïne is vrede in Europa niet langer vanzelfsprekend. West-Europese landen, waaronder Nederland, zijn tot inzicht gekomen dat hun defensies hoognodig en snel versterkt moeten worden. Het belang van de NAVO in het kader van de collectieve verdediging van West-Europa is evident. Neutrale landen zoals Finland en Zweden overwegen nu ook een NAVO-lidmaatschap. De militaire slagkracht van de NAVO behoeft verbetering. 

Is tegen de achtergrond van de huidige immense wereldpolitieke verschuivingen heroriëntatie van de NAVO noodzakelijk?

Generaal van der Laan geeft zijn visie hoe de NAVO met beide concepten, wereldwijde vredesoperaties en collectieve verdediging, omgaat, en hoe de NAVO de toekomst tegemoet ziet.


Over de spreker
De Eindhovense Michiel van der Laan voltooide zijn officiersopleiding aan de KMA in Breda in 1987. Sindsdien heeft hij vele functies vervuld in Nederland en in het buitenland.
Sinds 2019 is luitenant-generaal van der Laan het Hoofd van de Permanente Militaire Vertegenwoordiging van Nederland bij de NAVO en de EU in Brussel.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.

 

Deel deze pagina op uw sociale media