AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-NGIZ lezing: Buitenlandse zaken

Michiel van der Laan

Luitenant-generaal Michiel van der Laan

NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

Michiel van der Laan
NAVO in crisis?! 
Hoe verder met de NAVO na Afghanistan?

Dinsdag 23 november 2021
Aanvang 20.00 uur
 

Aanmelden Meerlezaal:

Aanmelden AG-online:

 

Toegangsprijs: € 4 zaal en online
voor leden en belangstellenden

Betaling vooraf via iDeal

Over het onderwerp:
Trump noemde de NAVO achterhaald en overbodig, volgens Macron is de NAVO hersendood. Lidstaten waaronder Nederland halen de twee procent norm voor Defensie niet. Herovering van Afghanistan door de Taliban, spanningen tussen Rusland en het Westen, hernieuwde Koude Oorlog-retoriek, de groeiende macht van China, de strijd tegen terrorisme, agressie vanuit de ruimte, cyberaanvallen, de rol van Turkije, etc. Hoe gaat de NAVO aan deze bedreigingen en uitdagingen het hoofd bieden? Een update van het strategisch concept moet antwoord geven op een wijzigend veiligheidsklimaat. 


Over de spreker:
De Eindhovense Michiel van der Laan voltooide zijn officiersopleiding aan de KMA in Breda in 1987. Sindsdien heeft hij vele functies vervuld in Nederland en in het buitenland.
Sinds 2019 is luitenant-generaal van der Laan het Hoofd van de Permanente Militaire Vertegenwoordiging van Nederland bij de NAVO en de EU in Brussel.

 

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan vindt u de Zoom inlogcode in het e-ticket in de bevestigings-mail.

Deel deze pagina op uw sociale media