AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

Kom kennismaken met...

Miek Smilde
©Koos Breukel

 Deze lezing is mede mogelijk gemaakt door:NAAR PROGRAMMA OVERZICHT

MIEK SMILDE
Doorsmans dood

Dinsdag 29 oktober 2019
Meerlezaal, 20.00 - 22.00 uur
 Toegang voor AG-leden:   €5
Toegang voor niet-leden: €12

Miek Smilde (1966) is schrijfster en onderzoeksjournalist. In september 2019 verscheen haar nieuwe roman Dorsmans dood. Eerder publiceerde zij bij de Arbeiderspers De Achterkant van juni (poëzie), Gloria in excelsis Deo (roman).
In 2015 verscheen in opdracht van de Onderzoeksraad voor Veiligheid het boek MH17, onderzoek, feiten, verhalen.

Dorsmans dood
Als in 2009 het ontzielde lichaam van de jonge Esther Dorsman wordt gevonden, schreeuwt het publiek om wraak. Een eerste verdachte wordt vrijgesproken, een tweede krijgt twaalf jaar gevangenisstraf. Pieter Coorn, raadsheer in het gerechtshof Den Bosch, behandelt de zaak in hoger beroep. Komend uit een Rotterdams milieu van harde werkers, hoopt hij zijn loopbaan als jurist rustig af te sluiten. Als na jaren blijkt dat er fouten zijn gemaakt in de zaak-Dorsman, begint hij te twijfelen. Wie is hij nog als er geen waarheid bestaat?

Dorsmans dood is het intrigerende verhaal van een heel leven: van de moeizame ontworsteling aan een verstikkend milieu, de klim op de maatschappelijke ladder en de val daarna. Een roman over de macht en onmacht van juristen, over recht en dwaling. 

Voor meer informatie: zie VPRO Boeken 22 september