AG Eindhoven, bijzondere activiteiten in goed gezelschap

AG-lezing Duurzaamheid : Verdrogende natuur

MISCHA MOUWEN
Verdrogende natuur:
alleen de schuld van hetere zomers?

DONDERDAG 29 april 2021
AG online  -  20.00 uur
 

Toegangsprijs AG-online:     € 10,00
AG-leden en studenten:        €   4,00

Betalen vooraf via iDeal.

Over de lezing:
Wie ‘s zomers door de Brabantse natuur loopt, ziet lege beekjes en verdroogde vennen. Geen wonder: onze zomers worden immers droger en heter, en daardoor daalt de grondwaterstand. Maar zo simpel is het niet.
Dat dat grondwater daalt, staat vast, maar dat komt niet alleen door de zomerse droogte. Op andere momenten regent het namelijk genoeg. Alleen wordt dat water dan niet in de grond opgeslagen, maar afgevoerd via een afwateringssysteem van sloten en rivieren. Goed voor de landbouw, minder voor de verdrogende Nederlandse natuur. Vooral in natte natuurgebieden is de schade groot.
Kan het anders? Wel volgens Misha Mouwen van de Brabantse Milieufederatie. Maar dat vereist samenwerking van veel partijen, waaronder ook de landbouw, die ‘s zomers veel water vraagt voor beregening, maar in het voorjaar juist een snelle afwatering wil.

Over de spreker
Fysisch geograaf Misha Mouwen is adjunct-directeur en adviseur water & klimaatadaptatie van de Brabantse Milieufederatie. Eerder bekleedde ze diverse functies bij het Waterschap Aa en Maas, waaronder ook een docentschap aan de HAS-Hogeschool.

 

Online bijeenkomsten
Informatie over hoe men vanuit huis via internet een AG-lezing kan volgen, vindt u hier: AG-Online presenteren en vergaderen

Zorg er in ieder geval voor dat u de gratis zoom.us app op computer, met camera en microfoon, of smartphone heeft gedownload.
U bent welkom deel te nemen aan AG-lezing online. Als u zich aanmeldt met de aanmeldknop boven aan deze pagina, dan versturen we de Zoom inlogcode kort na de sluiting van het aanmelden.


Deel deze pagina op uw sociale media